Írd be, mit keresel:

Szabaduljunk meg a kellemetlen szagoktól – hatékonyan és természetesen!

A konyharuha, a mosogatószivacs vagy épp a törölközőnk könnyen nagyon kellemetlen szagúvá válhat, hiába mossuk rendszeresen. Folyamatosan, naponta többször használjuk őket, és a nedves konyhai és fürdőszobai közegben nem tudnak kellően kiszáradni, és bizony hamar beszagosodhatnak, amin nem segít a mosószer, viszont egyszerű konyhai alapanyagokkal időről időre elűzhetjük ezeket a szagokat, felfrissíthetjük és egyúttal fertőtleníthetjük is ezeket a használati tárgyainkat.

Cookta - 2018.05.25.
Szabaduljunk meg a kellemetlen szagoktól – hatékonyan és természetesen!

A konyharuha és a mosogatószivacs táptalaja a baciknak, szinte mindig nedvesek, nem nagyon van alkalmuk kiszáradni, hasonló az eset a páradús közegben használt törölközőkkel is. Annyira bele tudja enni magát a kellemetlen szag ezekbe a textilekbe és szivacsokba, hogy az ember legszívesebben megszabadulna tőlük. Nem kell, pazarolni és feleslegesen kidobálni dlgokat amúgy sem jó, ráadásul ecet és szódabikarbóna segítségével könnyedén semlegesíthetjük a szagokat, egyszersmind fertőtleníthetjük is ezeket a tárgyakat.

A metódus nagyon egyszerű: a konyharuhákat, törölközőket, törlőkendőket és szivacsokat a mosógépbe tesszük, és ahogy szoktuk, kimossuk, majd rövid, de a lehető legforróbb fokozatot választjuk a mosógépen, és 1 pohár ecetet öntve a gépben, újra átmossuk, majd ugyanezt a programot még egyszer elindítjuk, és minden nélkül, tiszta vízzel átmossuk.

Ha esetleg még mindig éreznénk kellemetlen szagot, akkor 4-5 evőkanálnyi szódabikarbónával megismételhetjük a mosást, fontos, hogy jó forró vízzel dolgozzon a gép, mert a hő is fertőtlenít! A szódabikarbónás mosás után még egy gyors, tiszta vízzel történő öblítés javasolt.

Ha lehetőségünk van, a legjobb, ha ezután szabad levegőn és napon szárítjuk meg a textíliákat és szivacsokat, erkélyen vagy kertben, ha erre nincs módunk, akkor olyan helyen, amit tudunk folyamatosan szellőztetni, hogy járjon a levegő, és aránylag gyorsan meg tudjanak száradni a felfrissített, szagtalanított, fertőtlenített dolgaink.

Fontos!

Sokan használnak különféle öblítőket mosáskor, hogy a ruhák, textíliák illatosabbak és puhábbak, még tisztább hatásúak legyenek, azonban a konyharuháknál ez nem tanácsos. Gondoljunk csak arra, amikor egy piskótatekercset vagy rétest a konyharuha segítségével tekerünk fel, vagy amikor a friss salátát, zöldfűszereket nedves konyharuhába tekerve tároljuk a hűtőben, netán görög joghurtot készítünk – ezek könnyen átveszik az illatanyagot, de mondjuk az amúgy kellemes óceán- vagy erdőillat nem igazán harmonizál ételeinkével…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.