Írd be, mit keresel:

Biztos, hogy a környezettudatos élet drága?

Sokan azért ódzkodnak attól, hogy minél inkább elsajátítsák a környezettudatos életmódot, mert azt hiszik, hogy nagyobb befektetésekkel jár, ha zöldebb mindennapokat szeretnénk. Nem kell azonban rögtön milliós lakásfelújításra, elektromos autóra és több százezres napelemekre gondolni – a környezettudatos élet ugyanis egyáltalán nem drága.

Cookta - 2018.05.27.
Biztos, hogy a környezettudatos élet drága?

A zöld életmód olyannyira nem drága, hogy ha okosan csináljuk, még spórolni is tudunk vele. Nem csak arról beszélünk, hogy hosszabb távon egy napelem beszerelése is visszahozza a ráfordított erőforrásokat (pedig egyébként így van), hanem arról is, hogy ha néhány alapvető, környezettudatos szabályt betartunk, még a pénztárcánk is kövérebb lehet. Hogy mik ezek?

Vegyük például azt az alapszabályt, hogy a csomagolások okozta hulladék visszaszorítása miatt sokkal jobb megoldás, ha nagyobb adagban vesszük meg azokat az ételeket és italokat, amelyekről tudjuk, hogy mindenképpen kelleni fognak, sokáig elállnak. Ezek a nagyobb adagok jellemzően sokkal gazdaságosabbak is, mint az egyesével, kisebb adagokban csomagolt változatok – és még a környezetnek is jót tesznek.

Aztán ott van az a szabály is, hogy mindig annyi ételt és italt vegyünk, amennyire szükség van, hogy az ételhulladék mennyiségét visszaszorítsuk. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor már alapvetően kevesebbet költünk bevásárlások esetén is, ez pedig nagyon messze van a „környezettudatos élet drága” felfogástól.

További tudnivalók és tippek a témában >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.