Írd be, mit keresel:

Kezdők útmutatója a műanyagmentes mindennapokhoz

A műanyagmentes élet elsőre elég nagy falatnak tűnhet, és az is – nagyon nehéz kiiktatni a műanyagot a mindennapjainkból, hiszen nagyjából mindenhol használjuk őket, és már annyira hozzájuk vagyunk szokva, hogy óriási feladatnak tűnhet elhagyni még egy részüket is. Ebben segít most ez a kis útmutató – a segítségével egy kicsit műanyagmentesebb és környezettudatosabb életet élhetünk!

Cookta - 2018.05.31.
Kezdők útmutatója a műanyagmentes mindennapokhoz

Bevásárlás

A bevásárlásnál kezdődik minden, és itt aránylag egyszerű a dolgunk, ha kevesebb műanyagot szeretnénk használni: igyekezzünk nem előre csomagolt, hanem frissen vágott és szedett termékeket vásárolni, és vagy vigyünk magunkkal szatyrot, hátizsákot, kosarat vagy valahogy oldjuk meg anélkül a cipekedést! A műanyag zacskók komoly terhet rónak a környezetre, és lehet, hogy egy nejlontasakot nem tartunk soknak, de ha mindenki így gondolkodik, máris nem egyetlen zacskóról beszélünk csak. A konyhából érkezik egyébként a műanyag legnagyobb százaléka, így érdemes erre különösen odafigyelni.

Elviteles ételek

Ilyenkor rengeteg egyszer használatos műanyagot dobunk ki a kukába, teljesen feleslegesen – vásároljunk üvegből készült tárolókat, és hordjuk őket magunknál akkor is, ha boltban vásároljuk az ebédet. Ne hagyjuk, hogy az előre gyártott műanyagtálakba tegyék bele az ételt, hiszen ezt úgyis egy használat után kidobjuk. Sokkal jobban járunk, ha mi visszük magunknak a tárolót!

A műanyagzacskók alternatíváiról és a fürdőszobai műanyagok csökkentéséről itt olvashattok még bővebben >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.