Írd be, mit keresel:

Omlós epres süti – fehér csokival bolondítva

Az eper az a gyümölcs, amit minden formában és mérték nélkül imádunk, és szerencsére rengeteg íz és alapanyag remekül illik hozzá, de ha választani kellene, akkor a fehér csokoládé lenne az, amivel párosítva mindenképpen olyan desszert készül belőle, ami az utolsó morzsáig el fog fogyni - mint ennek az omlós és puha, ellenállhatatlan sütike esetében.

Cookta - 2018.05.31.
Omlós epres süti – fehér csokival bolondítva

Már egyre több helyen és egészen megfizethető áron is kapható hazai eper, és mivel a szezonja nem túl hosszú, érdemes minél többféle módon készíteni. Az érett, zamatos eper nyersen, önmagában is mennyei, de sütibe téve is remek. Most egy nagyon omlós, puha és finom vajas kevert tésztába került, amit fehér csokoládé és vanília tesz elképesztően lággyá és illatossá, ráadásul elkészíteni is gyors és egyszerű, bár kissé hosszú sütési idővel kell számolni, hogy a sütemény biztosan átsüljön.

Az alaptészta eperrel kombinálva tényleg mennyei, de természetesen más gyümölccsel – málnával, meggyel, cseresznyével vagy szederrel – is nagyon jól működik, sőt akár gyümölcs nélkül egy kis kókuszreszelékkel, csokicseppekkel, reszelt citrom- vagy narancshéjjal megbolondítva is tökéletes, sőt muffinformában is nyugodtan megsüthető, úgy rövidebb sütési idővel is számolhatunk.

Epres-fehércsokis süti

Hozzávalók:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 12,5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 maréknyi eper

Elkészítés: A fehér csokoládét felkockázzuk, és a vajjal együtt gőz fölött kevergetve megolvasztjuk, majd a tűzről levéve félretesszük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, ha nagyobbak, cikkekre vágjuk.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vanília-kivonatot, és elektromos habverővel jó habosra, egészen fehérre, krémesre verjük. Hozzáadjuk a fehércsokis vajat, és tovább keverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és ezzel is simára keverjük.

Kikent, lisztezett 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, belepotyogtatjuk az epret, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 50 percig sütjük, menet közben letakarhatjuk fóliával, hogy ne piruljon túl a teteje.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd a peremet lecsatolva szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.