Írd be, mit keresel:

Két szakácskönyv a konyhában, ami biztosan mindig segít

A szakácskönyvek az elmúlt években ugyancsak kimentek a divatból, jóval egyszerűbb egy-egy receptre rákeresni a neten, még akkor is, ha van otthon egy egész gyűjteményünk. De van két szakácskönyv, amit mégis érdemes mindig a kezünk ügyében tartani...

Cookta - 2018.06.04.
Két szakácskönyv a konyhában, ami biztosan mindig segít

Először a receptes oldalak, majd a blogok, mostanság pedig egyre inkább a főzős videók veszik át a főszerepet, már ami az útmutatást és az inspirációt jelenti a főzésben, sütésben. Valóban nagyon praktikusak és könnyen használhatóak a jobb minőségűek, és ha a filmes változatokra gondolunk, akkor még a készítés folyamatát is vizuálisan követhetjük, így jó eséllyel biztos sikerre számíthatunk. Ezzel együtt senkit nem beszélünk le persze a szakácskönyvekről, van létjogosultságuk, és sokan először könyvben adják ki a legújabb receptjeiket, és csak néhány évvel később lesznek elérhetőek a weboldalaikon és a videómegosztókon.

De emellett két alapszakácskönyvet mindenképpen jó szívvel ajánlunk. Az egyik legyen a saját szakácskönyvünk, a másik pedig Horváth Ilonáé, amiben sohasem csalódunk. A szerényen "Szakácskönyv" néven kiadott alapdarab minden idők legnagyobb példányszámú magyar receptgyűjteménye, és nem véletlenül lesz ismerős benne minden étel, hiszen mamáink, nagymamáink is ezen nőttek föl, ebből főztek, szóval gyerekkori kedvenceink és az összes klasszikus, házias recept megtalálható benne, ráadásul tömören, frappánsan, pontosan és jól követhetően. Ha az alapokra van szükségünk, akkor is segítség, ha variálnánk, akkor is jó bázist kapunk belőle, hogy utána saját ízvilágunkra hangoljuk az adott fogást.

A másik nagyon praktikus szakácskönyvünk a sajátunk lehet, vagyis egy gyűjteménye a legjobban sikerült ételeinknek, illetve az ismerőseinknél, barátainknál kóstolt finomságok elkért receptjeinek. Ehhez semmi más nem kell, csak egy füzet, amibe akár csak nagy vonalakban leírjuk az alapanyagokat és a készítés menetét, de akár emléket vagy megjegyzést is írhatunk mellé. Ez is egy olyan hagyomány, ami nagyanyáink idejében még gyakori volt, szinte minden családban van egy régi és agyonhasznált, kézzel írt receptfüzet – egyrészt jó ezt a hagyományt folytatni, másrészt akkor is nagyon praktikus, ha csak felnyitjuk ötlet hiányában inspirácóként, és megtaláljuk benne a 2 évvel korábbi nagyon ütős grillpácot és a tavalyi hatalmas sikert arató csokihab receptjét – máris órákat spóroltunk meg magunknak, amit a legjobb grillpác és a legzseniálisab csokis mousse keresése helyett. Arról már nem is beszélve, hogy a gyerekeink és unokáink is mennyire hálásak lesznek majd érte egyszer. 😉 Ne legyünk lusták, azonnal jegyezzük fel az aktuális kedvencünket!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.