Írd be, mit keresel:

Újdonságok a Tescónál – az élelmiszer-hulladék csökkentésére

Világszerte számos helyen megszűnnek a „minőségét megőrzi” címkék a Tesco gyümölcs- és zöldségpultjaiban – erre azért van szükség, mert az áruházlánc szeretné csökkenteni az élelmiszer-hulladék mennyiségét, és úgy véli, hogy ezzel lényeges különbséget érhet el.

Cookta - 2018.06.06.
Újdonságok a Tescónál – az élelmiszer-hulladék csökkentésére

A probléma a Tesco szerint alapvetően az, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni aközött, hogy valami meddig őrzi meg a minőségét, illetve hogy meddig fogyasztható. Számos országban ugyanis ezeket külön címkéken jelzik, így a Tescóban is: a minőségét megőrzi kifejezés annyit jelent, hogy a gyártó vagy szállító addig vállal felelősséget a termék – esetünkben zöldség vagy gyümölcs – kiváló minőségéért, de több mint valószínű, hogy még utána is jó ideig fogyasztható.

A Tesco szerint a címkék teljes eltüntetésével a vásárlók nem fognak összezavarodni, és kevésbé lesznek hajlamosak arra, hogy teljesen jó, minőségileg még megfelelő zöldséget és gyümölcsöt dobjanak ki a kukába.

Forrás:
Unsplash.com – Scott Warman

A változásokról bővebben itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.