Írd be, mit keresel:

Vitaminbomba jeges tea – házilag, gyorsan, egyszerűen

A nyári nagy melegben kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk, amit sokan azért hanyagolnak, mert nem szeretik a vizet, unalmasnak tartják, és inkább elcsábulnak az édes üdítők csábításának. Nem a legjobb választás - kivéve akkor, ha mi magunk készítjük, egészségesen, telepakolva vitaminnal és finom ízekkel!

Cookta - 2018.06.12.
Vitaminbomba jeges tea – házilag, gyorsan, egyszerűen

A bolti üdítők nagy része leginkább aromákkal, kivonatokkal, sűrítőkkel, színezékekkel, cukorral vagy mesterséges édesítőkkel készül, csupa felesleges dolog a szervezetünknek, ráadásul az egészet borsos áron kapjuk meg. Ha napi rutinná tesszük, akkor szuper – finom és egészséges – ízesített italt készíthetünk házilag is.

A limonádék, ízesített vizek és jeges teák variációja végtelen, érdemes is játszani az ízekkel, szerencsére rengeteg teaféléből, gyümölcsből állíthatjuk össze a napi italunkat. Ha a jeges teát választjuk, érdemes a csipkebogyót is kipróbálni, mert nagyon frissítő, savanykás, szomjoltó, tele van C-vitaminnal, amit még tovább turbózhatunk egy kis citrussal, illetve a szezon bogyósaival, eperrel vagy málnával.

Rózsaszín jeges tea

Hozzávalók:

  • 2 liter víz
  • 2 filter csipkebogyó
  • 2 evőkanál méz
  • 1 narancs
  • 1 citrom vagy lime
  • 1 marék eper vagy málna – fagyasztott is lehet
  • friss menta – ha szeretjük
  • jég ízlés szerint

Elkészítés: A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a teafiltert, 3-4 perc után kivesszük, és ha ha kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a mézet, a felszeletelt citrusokat, valamint a friss vagy fagyasztott málnát vagy epret, és hagyjuk teljesen kihűlni. A bogyósok és a citrusok aromája kiázik, utána már csak hűtőbe kell tenni, majd jégkockával felfrissíteni, ha szeretjük, kis friss mentával még hűsítőbbé tenni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.