A nyári nagy melegben kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk, amit sokan azért hanyagolnak, mert nem szeretik a vizet, unalmasnak tartják, és inkább elcsábulnak az édes üdítők csábításának. Nem a legjobb választás - kivéve akkor, ha mi magunk készítjük, egészségesen, telepakolva vitaminnal és finom ízekkel!
A bolti üdítők nagy része leginkább aromákkal, kivonatokkal, sűrítőkkel, színezékekkel, cukorral vagy mesterséges édesítőkkel készül, csupa felesleges dolog a szervezetünknek, ráadásul az egészet borsos áron kapjuk meg. Ha napi rutinná tesszük, akkor szuper – finom és egészséges – ízesített italt készíthetünk házilag is.
A limonádék, ízesített vizek és jeges teák variációja végtelen, érdemes is játszani az ízekkel, szerencsére rengeteg teaféléből, gyümölcsből állíthatjuk össze a napi italunkat. Ha a jeges teát választjuk, érdemes a csipkebogyót is kipróbálni, mert nagyon frissítő, savanykás, szomjoltó, tele van C-vitaminnal, amit még tovább turbózhatunk egy kis citrussal, illetve a szezon bogyósaival, eperrel vagy málnával.
Rózsaszín jeges tea
Hozzávalók:
Elkészítés: A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a teafiltert, 3-4 perc után kivesszük, és ha ha kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a mézet, a felszeletelt citrusokat, valamint a friss vagy fagyasztott málnát vagy epret, és hagyjuk teljesen kihűlni. A bogyósok és a citrusok aromája kiázik, utána már csak hűtőbe kell tenni, majd jégkockával felfrissíteni, ha szeretjük, kis friss mentával még hűsítőbbé tenni.