Írd be, mit keresel:

Jó hír: 50%-kal csökken az üdítők cukortartalma Magyarországon

Cukorcsökkentési vállalásokat tettek a hazai üdítőital-gyártók, amely szerint 2020-ra a felére csökkentenék az alkoholmentes italok cukor- és kalóriatartalmát Magyarországon, legalábbis a 2010-es értékekhez képest.

Cookta - 2018.06.15.
Jó hír: 50%-kal csökken az üdítők cukortartalma Magyarországon

A magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként önkéntes cukorcsökkentési vállalásokat jelentett be a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség. Ennek értelmében az ágazat vállalkozásai tovább csökkentik alkoholmentes italaik, vagyis a szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, -nektárok, -italok és jeges teák átlagos cukor- és kalóriatartalmát. Mindezt termékeik receptúrájának átalakításával, új, innovatív termékek bevezetésével, illetve a kis kiszerelésű termékek arányának növelésével tervezik, illetve bővítik kínálatukban az alacsony kalóriatartalmú és a kalóriamentes termékek arányát.

A szövetség tagvállalatai emellett azt is vállalják, hogy tudatos folyadékfogyasztásra ösztönzik a fogyasztókat annak érdekében, hogy egyre többen válasszák az alacsony energiatartalmú vagy kalóriamentes termékeket.

Forrás:
Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség

Csökkentés egyébként már eddig is volt, az elmúlt években végrehajtott módosítások eredményeként 2010. és 2017. között a termékek 100 milliliterre vetített átlagos cukor- és kalóriatartalma 40 százalékkal csökkent, és az úgynevezett diétás, csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes italok aránya 23 %-ról 55 %-ra emelkedett.

Forrás:
Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség

„Szövetségünk és tagvállalataink tisztában vannak azzal, hogy felelősséggel tartoznak termékeik minőségért és fogyasztóink egészségéért. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern társadalom életmódbeli változásainak, a XXI. század népegészségügyi kihívásainak kezelése összetett, a társadalom minden szereplőjét egyaránt érintő kérdés. Ennek megfelelően folyamatos termék innovációval, felelős reklámozással, a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatásával és az aktív életmódot népszerűsítő programok támogatásával járulunk hozzá a közös népegészségügyi célok eléréséhez.” — mondta Miklósvári Géza, a szövetség elnöke.

Forrás: Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.