Írd be, mit keresel:

Ezzel az étrenddel tudjuk a legjobban védeni a környezetet

Gyakorlatilag minden egyes, a mindennapokban meghozott döntésünk hatással van a környezetre – nincs ez másképp azzal sem, hogy hogyan étkezünk. Kutatók most megállapították, mi kell ahhoz, hogy tényleg környezetbarát étrendet rakjunk össze magunknak. Bármennyire támadják is őket, kiderült, hogy a vegánoknak ebből a szempontból biztosan igazuk van: ők kímélik ugyanis a legjobban a bolygónkat!

Cookta - 2018.06.18.
Ezzel az étrenddel tudjuk a legjobban védeni a környezetet

Azon lehet vitatkozni, hogy a vegán étrend mennyire felel meg az emberi szervezet vitamin- és tápanyagigényének, de annyi biztos, hogy a környezetre ez van a legkevesebb negatív hatással – az Oxfordi Egyetem kutatói szerint legalább is így van. A neves egyetem tudósai több szempontból is megvizsgálták a különböző élelmiszereket, és arra jutottak, hogy a növényalapú táplálkozás tesz a legjobbat a bolygónknak.

A kutatók komoly vizsgálatokat végeztek: több mint 100 ország nagyjából 400 ezer mezőgazdasági területét vizsgálták meg, és figyelték meg azt, hogy a különböző növénytermesztés és állattenyésztés milyen hatással van a környezetre. Azt vizsgálták, hogy mennyi üvegházhatású gázt bocsájtanak ki a működésük közben, mennyi termőföldet és vizet használnak fel, valamint hogyan járulnak hozzá az óceánok elsavasodásához és a vízszennyezéshez.

A Science tudományos folyóiratban megjelent tanulmány végül kimondta, hogy a leginkább környezetbarát étrendet úgy tehetjük össze, ha teljesen kihagyjuk belőle a húst és a tejtermékeket – tehát minden állati eredetű élelmiszert hanyagolunk. Ha teljesen elhagynánk ezeket az élelmiszerfajtákat, a termőföldterületek 75 százaléka felszabadulna úgy, hogy változatlanul elláthatnánk a világot ugyanilyen mennyiségű élelemmel.

A tanulmány további érdekes részleteit itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.