Vegának lenni jó, egészséges és környezettudatos, ezt társoldalunk, a Vous.hu szerzője, Klaudia is tudja, amióta életében először evett vega rakott kelt a Váci utca egyik éttermében anyukájával. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán és - többnyire kényelemből - ő is sokkal több húst evett, mint kellett volna.
Pár hete viszont évek óta tartó hasfájás, egy dokumentumfilm és egy felháborítóan rossz tojásos reggeli után (ráadásul Budapest egyik legjobbnak kikiáltott kávézójában!) úgy döntött, itt az idő váltani. Azt ugyan nem tudta még, mit fog enni, de azt teljesen biztosan, hogy mit nem. Jöjjenek a saját, személyes tapasztalatai a húsmentes heteiről, de mindenekelőtt áljjon itt néhány tény:
Ezzel természetesen nem akarok senkiben sem pánikot kelteni, de van, amivel fontos tisztában lenni: nem muszáj egyik napról a másikra leállni a húsevéssel (én sem tettem), de érdemes azon elgondolkodni, mennyi finom és egészséges alternatíva van. Sajnos tény, hogy még a mai napig nem tudjuk, hol a határ és az étkezés területén is túlfogyasztunk, az orvosok viszont jelenleg heti 4-5 húsmentes napot tartanak ideálisnak.
Úristen, de hát akkor mit lehet enni?! Klaudia válaszait és tapasztalatait itt találjátok >>