Az eperkrém akkor a legfinomabb, ha kellemes lágy és könnyű, ehhez pedig általában mascarpone és tejszín a kötelező alapanyag. De nem ebben a desszertben, ez ugyanis csak növényi alapanyaggal készül, mégis nagyon jó állagú és isteni finom, alakbarát és egészséges!
A hűsítő, selymes gyümölcskrémek és habok a nyár legjobb desszertjei, és ha szívesen kanalazgatunk ilyeneket, érdemes egy kicsit egészségesebbre és alakbarátra alakítani, így bármikor nassolhatunk belőle. Ez az eperkrém pont ilyen, egyszerű, de nagyszerű, könnyed, lágy, isteni finom, növényi tejjel és étkezési keményítővel készül, glutén- és laktózmentes, vegán étrendbe is beilleszthető.
Természetesen tehéntejjel is ugyanígy elkészíthető, ha növényit választunk hozzá, akkor a legjobb a kókusztej, mert az egy kis plusz ízt is ad hozzá, de bármilyen más magtejjel is működik – sőt ezzel a módszerrel nem csak eperrel, hanem más gyümölccsel – málnával, szederrel, vegyes erdei gyümölccsel, de akár meggyel is készíthetünk ilyen isteni és egészséges gyümölcskrémet.
Könnyű eperkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, majd a tejjel, az étkezési keményítővel, a vaníliával és az édesítővel turmixgépben simára, csomómentesre mixeljük. Sűrű szűrőbe öntve átszűrjük, hogy a magoktól megszabaduljunk, majd egy lábasba öntjük, és tűzre téve, alacsony hőfokon, kézi habverővel folyamatosan kevergetve néhány perc alatt sűrűre, krémesre főzzük.
Az eperkrémet poharakba, tálkákba vagy kelyhekbe öntjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen és frissítően hideg legyen.
Ízlés szerint friss eperrel tálaljuk, de akár megszórhatjuk ropogós granolával, mandulával vagy pisztáciával is…