Írd be, mit keresel:

Spenótos csicserileves – gyors fogás vegán, vega és húsos változatban

A spenótos csicserileves az egyik legegyszerűbb és legfinomabb gyors alternatíva, ha laktató és egészséges fogásra vágyunk. Zseniális benne, hogy vegán, vegetáriánus és húsos változatban is készíthető, akár az utolsó fázisban alakíthatunk rajta, hogy melyik legyen.

Cookta - 2018.07.02.
Spenótos csicserileves – gyors fogás vegán, vega és húsos változatban

Ez a spanyolos ihletésű gazdag leves egytálételnek is beillik, sűrű, fűszeres, illatos, tele van zöldséggel, az alapja teljesen növényi és mindenmentes, rostokban és fehérjékben gazdag, de tálaláskor egy kis tojással vagy tejföllel adhatunk neki még plusz fehérjét vegetáriánusoknak, húsimádóknak pedig mehet bele pár karika kolbász, ami ízben nagyon jól passzol hozzá.

Ha konzerv főtt csicseriborsót használunk, akkor 20 perc alatt elkészül, a sárgarépa, a szárzeller és a spenót mellett gazdagítható más zöldségekkel is, amit szeretünk vagy épp találunk otthon. Nem kell habarni és rántani, elég, ha a leves egy részét kicsit összeturmixoljuk, így máris testesebb, sűrűbb és háziasabb, ráadásul így gluténmentes étrendbe is beilleszthető.

Spenótos csicserileves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 doboz (400 g) konzerv főtt csicseriborsó
  • 2 nagy marék bébi spenót
  • 8 dl alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Extrának, aki szereti:

  • főtt tojás, kolbász vagy tejföl

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répát és a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a konzerv csicseriborsót leszűrjük.

Egy lábasban az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a répát, a zellert és a fokhagymát, kevergetve pároljuk 3-4 percig, majd meghintjük a pirospaprikával, a római köménnyel és a kurkumával, hozzáadjuk a paradicsomot, alaposan összeforgatjuk, majd amikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a csicseriborsót és az alaplevet is, sózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva közepes hőmérsékleten 10-15 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

A levesből 2 merőkanálnyit kiveszünk, ezt botmixerrel nagyjából pürésítjük, visszaöntjük a levesbe, majd hozzáadjuk a spenótot is, megkóstoljuk és utánízesítünk – ha szeretnénk bele kolbászt, azt felkarikázva most tehetjük bele, majd pár perc alatt összefőzzük.

A sűrű levest a tűzről levéve 10 percet pihentetjük, majd ízlés szerint magában, cikkekre vágott főtt tojással vagy akár 1-2 kanál tejföllel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.