Írd be, mit keresel:

Csirkepörkölt minden jóval bográcsban – a tuti befutó

A nyári kerti partik legnagyobb sikere évek óta a grill, és hajlamosak vagyunk a bográcsozást mellőzni. Pedig csirkével elég gyorsan és igazán isteni fogást készíthetünk, amolyan minden ujjat megnyalósat...

Cookta - 2018.07.03.
Csirkepörkölt minden jóval bográcsban – a tuti befutó

A bográcsozás meghitt, minden egyben készül, és ha nem akarunk túl hosszan pepecselni vele, mert az együttlét fontosabb, akkor tökéletes választás a csirke.

Gondoltam, ha ilyen egyszerű az alapanyag, akkor amit készítek belőle, az olyan legyen, amit még sokáig megemlegetnek (jó értelemben persze). Azt hiszem, sikerült. És biztos vagyok benne, hogy a bográcsban sütés tette teljessé az ízeket, így ha van rá lehetőségetek, mindenképpen így készítsétek!

Forrás:
Hajós Ágnes

Bográcsos csirkepörkölt minden jóval

Hozzávalók 6-8 főre:

  • 4 nagy egész csirkecomb farrésszel
  • 4 csirkeszárny
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy, húsos paradicsom
  • 4 lecsópaprika
  • só, bors
  • 2 teáskanál majoranna
  • 3-4 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • kb. 1,2 l alaplé (vízzel is készíthető)

Elkészítés: A hagymát durvára, a gombát szeletekre vágjuk, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. A csirkemájat falatnyira daraboljuk. A szárnyak harmadik, apró részét lecsípjük, félretesszük levesbe vagy a kis kedvenceknek. A csirkecombokat a forgóknál elvágjuk, ha tudjuk, még kettőbe vesszük (én bárddal szoktam csontostul kettévágni).

A bográcsot a tűz fölé tesszük, mikor forró az alja, mehet bele a zsír. Olvadás után mehet hozzá a hagyma, a paprika és a paradicsom. Kicsit megsózzuk, nagyon megborsozzuk, többször megkeverve szinte pépesre pirítjuk. A végén belekeverjük a gombát, kicsit átsütjük.

Hozzászórjuk a pirospaprikát, a majorannát, hozzátesszük a csirkedarabokat. Fakanállal átforgatjuk, majd annyi alaplevet vagy vizet adunk hozzá, hogy ne lepje el teljesen. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, nagy láng felett kb. 30 percig főzzük, míg a hús szinte leomlik a csontról, közben párszor átkeverjük.

Mehet hozzá a csirkemáj is, ezzel még pontosan 5 percig főzzük, majd megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, aztán levesszük a tűzről.

Nokedlivel vagy főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.