Írd be, mit keresel:

Jeges matcha latte egészségesen – műanyag üdítők helyett

Nyáron nagyon szeretjük a frissítő és hűsítő italokat, és könnyen elcsábulunk az izgalmas ízekkel kecsegtető üdítőknek, különösen akkor, ha még egy kis egészséges érzetet is kelt bennünk. A jeges tea pont ilyen, főleg a zöld, de tulajdonképpen csak cukor, aroma és citromsav az egész, vagyis szó szerint szemét, hiába szépítjük. Viszont készíthetünk igazán finom és egészséges italt magunk is, pofonegyszerűen. Ha matcha teát használunk hozzá, akkor ütősebb, mint egy energiaital!

Cookta - 2018.07.05.
Jeges matcha latte egészségesen – műanyag üdítők helyett

A zöldteák legfinomabbikja, a matcha igazi különlegesség, tele van antioxidánssal és nagyon frissítő hatású, hatékonyabban energetizál, mint a kávé, ráadásul az anyagcserét is felpörgeti, ezért diétázóknak, fogyni vágyóknak kimondottan ajánlott. Mivel egészen finom porrá őrölve kapható, ezért nagyon jó alapja gyors jeges teának, nem kell forrázni, pihentetni, hűteni, hanem szempillantás alatt kész belőle a hűsítő ital, ami lehet csak vízzel, de akár tejjel készített is…

Aki szereti a natúr ízeket, csak vízzel, magában is készítheti, de mehet bele pici citrom vagy lime, esetleg pár szem málna vagy eper, de sokan inkább a matcha lattét, azaz a tejes-habos változatot kedvelik, picit édesen – úgy sem bonyolultabb, és csak egy kis tej vagy növényi tej kell hozzá, pici vanília, édesítő, ami lehet barna cukor, méz, de akár agavé- vagy juharszirup, sztévia is, maréknyi jég, és az egész egy befőttes üvegben is simán elkészíthető 2 perc alatt. Hát nem jobb, ha ilyen finomságot iszunk inkább, ami még egészséges is?

Jeges matcha latte

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 csapott teáskanál matcha tea por
  • 3-4 evőkanál forró víz
  • 2 dl (növényi) tej
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál barna cukor, juharszirup vagy más édesítő, amit szeretünk
  • maréknyi jégkocka

Elkészítés: A matchát egy 3-4 decis befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk a forró vizet, kanállal elkeverjük, hozzáadjuk az édesítőt és a vaníliát, ezzel is átkeverjük, majd felöntjük a tejjel, lezárjuk, és alaposan összerázzuk, majd a jégkockát is hozzáadva átkeverjük, pohárba öntjük, és már fogyaszthatjuk is.

Tipp: Ha olyan habos és izgalmas finomságra vágyunk, mint a kávés görög különlegesség, a frappé, akkor egy turmixgépet is bevethetünk, amiben az egészet összeturmixoljuk. Ha sűrűbb alapot készítünk és sok jeget használunk, jégkása sűrűséget is kaphatunk – érdemes játszani vele, mert isteni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.