Írd be, mit keresel:

Málnás sajttorta, de golyó!

Nyáron a sütés nélkül készülő desszertek a legjobbak, főleg, ha jól be vannak hűtve. A sajttorta tipikusan ilyen, de ha nem akarunk pepecselni egy egész tortával, készíthetünk golyóbisokat a krémsajtos masszából, piskóta- vagy kekszmorzsában megforgatva isteni és egyszerű desszert magunknak, de kerti partin is nagy sikert arathatunk vele.

Cookta - 2018.07.05.
Málnás sajttorta, de golyó!

A frissítő, hűsítő kis sajttorta-golyó zseniálisan egyszerű, percek alatt elkészíthető, és a falatnyi bonbonokat nem lehet nem imádni. Akkor igazán finom, ha egy kis gyümölcs is kerül bele – esetünkben málna, de akár áfonya, ribizli, eper is tökéletes hozzá. Mindenképpen érdemes pár órát a hűtőben pihentetni, hogy a massza formázhatóvá dermedjen, utána pedig eldönthetjük, hogy keksz vagy piskóta morzsájába forgatjuk bele – egészségesebb változathoz akár zabpelyhet is használhatunk.

A hempergetéshez használt morzsának sem árt, ha kicsit megbolondítjuk – itt reszelt citromhéj került hozzá, de fahéj, narancshéj vagy akár kókuszreszelék, reszelt csoki is tökéletes hozzá, érdemes akár több változatban is kipróbálni, mert isteni!

Málnás sajttorta-golyó

Hozzávalók:

  • 30 dkg natúr krémsajt – szobahőmérsékletű
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • maréknyi friss málna
  • 1,5 dl tejszín
  • 8-10 babapiskóta
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés: A szobahőmérsékletű natúr krémsajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, és elektromos habverővel alaposan kikeverjük, majd a málnát is hozzáadjuk, és ezzel is összekeverjük, nem baj, ha összetörik, úgy veszi fel a krémsajt a gyümölcs ízét.

A hideg tejszínt habbá verjük, a felével fellazítjuk a krémsajtot, majd a maradékot is hozzáadva összeforgatjuk. Fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, és formázható legyen.

Közben a babapiskótát egy késes robotgépbe tördeljük, hozzáreszeljük 1 citrom héját, és finom morzsásra őröljük.

A megdermedt masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és meghempergetjük a citromos piskótamorzsában. Jót tesz neki, ha 1-2 órát még hűtőben pihentetjük, de akár azonnal is tálalható, ízlés szerint friss gyümölcsöt kínálhatunk még mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.