A palacsintatésztát bekeverni tényleg nem nagy kunszt, de előfordulhat, hogy nincs kedvünk mindig pepecselni vele. Ez a vegán változat előre bekeverhető, 3 napig vígan elvan a hűtőben egy befőttes üvegben, és elég, ha sütés előtt az állagát egy kis növényi tejjel a megfelelő állagúra igazítjuk.
Nagyon finom, puha és illatos kis pufi palacsinták ezek, a recept titka az almapüré, ami számunkra kicsit szokatlanabb alapanyagnak tűnik, de nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is, ha néhány meghámozott és felkockázott almát sima vízben megpárolunk, majd pépesítünk, de kapható drogériában, bioboltban, sőt a német négybetűs szupermarketekben is. Ez adja a puhaságát és lágyságát a tésztának, ez pótolja a tojást, de kiválthatjuk őrölt lenmag és víz keverékével is, igaz, akkor kicsit más lesz a palacsinták állaga.
A bekevert tésztát megsüthetjük egyszerre, a maradékot lefagyaszthatjuk, és kivétel után kenyérpirítóban felfrissíthetjük, vagy a nyers tésztamasszát a hűtőbe tehetjük, 3 napig vígan elvan, és bármikor percek alatt süthetünk belőle ínycsiklandó kis pufi palacsintákat.
Vegán amerikai palacsinta
Hozzávalók:
Száraz alapanyagok:
Nedves alapanyagok:
Elkészítés: A száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, majd a száraz hozzávalókat a tejes-almás keverékhez adjuk, összekeverjük, és annyi növényi tejjel lazítjuk, hogy sűrű, de folyékony tésztát kapjunk.
Olajjal vagy kókuszzsírral kikent forró serpenyőbe 2-3 evőkanálnyi adagokat teszünk, és addig sütjük, míg a tetején buborékok, lukacskák jelennek meg a sütőportól, majd egy lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalon is 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk, lekvárt, friss gyümölcsöt, növényi joghurtot, mogyorókrémet kínálhatunk mellé ízlés szerint.