A kuszkuszt imádjuk gyors köretnek és salátaalapnak, de ritkán jut eszünkbe édesre hangolni, pedig megdöbbbentően finom, nagyon egyszerű és jól variálható, csokisan például mennyei finom, kicsit változatosabbá tehetjük, sőt felvidíthatjuk vele a napindító reggelit, de gyors desszertnek sem utolsó...
Egy rész kuszkusz, kér rész forró víz, pár perc letakarva, és már kész is a nagyszerű köret vagy éppen reggeli, desszert – attól függően, mivel ízesítjük. Most csokisan készült, pontosabban kis kakaóporral, zabpehellyel, mézzel és vanília-kivonattal, tökéletes alternatíva a zabkására, (növényi) tejjel vagy joghurttal, friss gyümölccsel, dzsemmel vagy magokkal, kókuszreszelékkel megszórva a végtelenségig variálhatjuk.
Elsőre talán szokatlannak tűnik, de édesen is nagyon finom, a szezon gyümölcsivel vagy dzsemmel szuperül működik gyors reggelinek, hiszen 10 perc alatt tökéletesen felszívja a folyadékot, de még jobb, ha már este előkészítjük, mert hidegen finomabb, és így reggel még gyorsabb is, már csak fel kell turbózni néhány extra finomsággal, ha pedig méz helyett agavé- vagy juharsziruppal készítjük, vegán étrendbe is tökéletesen beilleszthető…
Csokis kuszkusz
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A kuszkuszt, a zabpelyhet és a kakaóport egy tálba tesszük, összekeverjük. Rálocsoljuk a mézet vagy az édes szirupot, a vaníliát, majd a forró vizet vagy növényi tejet, és lefedve 10 percre vagy ha hidegen szeretnénk, akkor egy éjszakára félretesszük.
A pihentetett, megduzzadt csokis kuszkuszt villával átkeverjük, tálkákba szedjük, majd ízlés szerint gazdagítjuk – itt cikkekre vágott őszibarack, eperdzsem és kókuszreszelék került rá, de bármi passzol hozzá, ami a csokis ízvilághoz – vagyis minden. 🙂