Írd be, mit keresel:

Csokis kuszkusz, a rendhagyó, de nagyon kényeztető reggeli

A kuszkuszt imádjuk gyors köretnek és salátaalapnak, de ritkán jut eszünkbe édesre hangolni, pedig megdöbbbentően finom, nagyon egyszerű és jól variálható, csokisan például mennyei finom, kicsit változatosabbá tehetjük, sőt felvidíthatjuk vele a napindító reggelit, de gyors desszertnek sem utolsó...

Cookta - 2018.07.11.
Csokis kuszkusz, a rendhagyó, de nagyon kényeztető reggeli

Egy rész kuszkusz, kér rész forró víz, pár perc letakarva, és már kész is a nagyszerű köret vagy éppen reggeli, desszert – attól függően, mivel ízesítjük. Most csokisan készült, pontosabban kis kakaóporral, zabpehellyel, mézzel és vanília-kivonattal, tökéletes alternatíva a zabkására, (növényi) tejjel vagy joghurttal, friss gyümölccsel, dzsemmel vagy magokkal, kókuszreszelékkel megszórva a végtelenségig variálhatjuk.

Elsőre talán szokatlannak tűnik, de édesen is nagyon finom, a szezon gyümölcsivel vagy dzsemmel szuperül működik gyors reggelinek, hiszen 10 perc alatt tökéletesen felszívja a folyadékot, de még jobb, ha már este előkészítjük, mert hidegen finomabb, és így reggel még gyorsabb is, már csak fel kell turbózni néhány extra finomsággal, ha pedig méz helyett agavé- vagy juharsziruppal készítjük, vegán étrendbe is tökéletesen beilleszthető…

Csokis kuszkusz

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 dl kuszkusz
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2,5 dl forró víz vagy növényi tej
  • 2 evőkanál méz, agavé- vagy juharszirup
  • ízlés szerint friss gyümölcs, dzsem, kókuszreszelék vagy magvak, mandula- vagy mogyoróvaj a tetejére

Elkészítés: A kuszkuszt, a zabpelyhet és a kakaóport egy tálba tesszük, összekeverjük. Rálocsoljuk a mézet vagy az édes szirupot, a vaníliát, majd a forró vizet vagy növényi tejet, és lefedve 10 percre vagy ha hidegen szeretnénk, akkor egy éjszakára félretesszük.

A pihentetett, megduzzadt csokis kuszkuszt villával átkeverjük, tálkákba szedjük, majd ízlés szerint gazdagítjuk – itt cikkekre vágott őszibarack, eperdzsem és kókuszreszelék került rá, de bármi passzol hozzá, ami a csokis ízvilághoz – vagyis minden. 🙂

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.