Szeretem az egyszerűen és rövid idő alatt elkészíthető tésztás ebédeket, nagyon sokszor jó szolgálatot tesznek, és ez a penne éppen ilyen volt. Zsenge zöldbabbal, sült paradicsommal és a füstölt császárszalonnával készült, nagyon finom volt, és igazán laktató fogás.
Nálam a kertben nő a zöldbab, így alapanyagként adott volt, de amúgy piacról, fagyasztóból is remek zöldség, és nemcsak levesnek és főzeléknek jó, hanem egy kellemes, mediterrán hangulatú tésztaételhez is tökéletesen illik. Egy kis szalonnával és paradicsommal tökéletes kombót alkot, és nagyon jól passzol a tésztához.
Roppant egyszerű és gyors, friss, tartalmas, laktató, de mégsem a szokott olaszos tészta, a krémes ragu, a ropogósra sült császárszalonna és a tészta így együtt remek harmóniát alkotnak.
Zöldbabos penne császárszalonnával
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le.
A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre. Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 evőkanál olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még 1 evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a zöldbabos raguval.
Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.