A csoki és a sör ritkán kerül egy receptbe, pedig zseniális elegyet alkot a jóféle étcsokoládé és a kissé édeskés barna sör, a belga gasztronómia két kiemelkedő sikerdarabja. Hűsítő, kényeztető, kellemesen krémes és nagyon izgalmas ez a desszert, és szinte sörszerűen is tálalható egy magasabb pohárban, némi (tejszín)habbal koronázva.
A csokiban – sok minden mellett – az a jó, hogy szinte minden illik hozzá. Oké, a sör nem igazán klasszikus kiegészítője, de a barna sörrel más a helyzet, sokkal teltebb, édeskésebb, lágyabb, mint a világos, és elképesztően jól passzol a csokoládéhoz, a kesernyés és édes ízpár tökéletesen összesimul ebben a nagyon egyszerű, de mégis különleges, lágy pohárkrémben.
Étcsoki mousse barna sörrel
Hozzávalók:
A habhoz:
Elkészítés: A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, és elektromos habverővel egészen krémesre, habosra verjük. A tejszínt és a barna sört egy lábasba tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a felkockázott étcsokoládét, és kevergetve felolvasztjuk, amíg sima krémet kapunk, majd a kakaóport is hozzákeverjük, végül a tűzről levéve hozzántjük cukros tojássárgát, és ezzel is jól elkeverjük.
A csokikrémet poharakba elosztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, hogy kellően lehűljön és megdermedjen, a tökéletes hab állagot elnyerje.
Tálalás előtt a jól behűtött tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, majd a csoki mousse tetejére halmozzuk, ízlés szerint darált dióval, mandulával vagy csokireszelékkel meghinthetjük, de enélkül is biztos sikert arat…