Írd be, mit keresel:

Étcsoki mousse, amit a pasik is imádnak – barna sörrel

A csoki és a sör ritkán kerül egy receptbe, pedig zseniális elegyet alkot a jóféle étcsokoládé és a kissé édeskés barna sör, a belga gasztronómia két kiemelkedő sikerdarabja. Hűsítő, kényeztető, kellemesen krémes és nagyon izgalmas ez a desszert, és szinte sörszerűen is tálalható egy magasabb pohárban, némi (tejszín)habbal koronázva.

Cookta - 2018.07.14.
Étcsoki mousse, amit a pasik is imádnak – barna sörrel

A csokiban – sok minden mellett – az a jó, hogy szinte minden illik hozzá. Oké, a sör nem igazán klasszikus kiegészítője, de a barna sörrel más a helyzet, sokkal teltebb, édeskésebb, lágyabb, mint a világos, és elképesztően jól passzol a csokoládéhoz, a kesernyés és édes ízpár tökéletesen összesimul ebben a nagyon egyszerű, de mégis különleges, lágy pohárkrémben.

Étcsoki mousse barna sörrel

Hozzávalók:

  • 1,5 dl barna sör
  • 1,5 dl tejszín
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 tojássárga

A habhoz:

  • 1,5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, és elektromos habverővel egészen krémesre, habosra verjük. A tejszínt és a barna sört egy lábasba tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a felkockázott étcsokoládét, és kevergetve felolvasztjuk, amíg sima krémet kapunk, majd a kakaóport is hozzákeverjük, végül a tűzről levéve hozzántjük cukros tojássárgát, és ezzel is jól elkeverjük.

A csokikrémet poharakba elosztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, hogy kellően lehűljön és megdermedjen, a tökéletes hab állagot elnyerje.

Tálalás előtt a jól behűtött tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, majd a csoki mousse tetejére halmozzuk, ízlés szerint darált dióval, mandulával vagy csokireszelékkel meghinthetjük, de enélkül is biztos sikert arat…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.