Írd be, mit keresel:

Mit együnk a strandon? 3+1 könnyed nyári nassolnivaló

Ahogy belekényelmesedünk kicsit a nyárba, legtöbben egyből búcsút is mondunk az eddig sikeresen betartott diétának, azzal védekezve, hogy a vakáció szóljon a kikapcsolódásról. Fel-felbukkan így a vízparton a fagylalt, a jégkása, a sült krumpli ketchuppal, ráadásként a lángos, a nap végére pedig úgy érezzük, hogy mozdulni se bírunk. Nassolni márpedig mindenki szeret, és ha okosan csináljuk, nem is kell lemondani róla - még nyáron sem, amikor a rövid, lenge ruháknak köszönhetően minden falatnak látható nyoma van. Íme néhány snack-alternatíva, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, de jótékony hatásúak is.

Cookta - 2018.07.21.
Mit együnk a strandon? 3+1 könnyed nyári nassolnivaló

1. Rágcsálásra fel!

A kimerítő fürdés és a napozás között egy kis nassolás tökéletes időtöltés, ráadásul a strandokon számtalan étvágygerjesztő és súlyszaporító nasi jön velünk szembe. Ha azonban nem szeretnénk a sült kolbászt vattacukorral keverni, majd bűntudattal vegyes hasgörccsel fetrengeni a vízparton, készüljünk fel a nassolási roham támadására: vigyünk magunkkal hántolatlan natúr magokat, például mogyorót, diót, mandulát, tökmagot. Amellett, hogy egészségesek, időigényesebb a fogyasztásuk, így hosszú ideig élvezhetjük a nassolás örömeit, de tartsunk itt is mértéket.

2. Tápláló és frissítő!

Az egyik legjobb nyári tízórai vagy uzsonna a gyümölcsturmix – vegetáriánusként, laktóz- vagy gluténérzékenyként azonban nehéz a strandon olyan alternatívát találnunk, amely laktózmentes, finom és könnyen fogyasztható. Már kaphatóak növényi alapú turmixok is kisebb kiszerelésben, de egy kis termoszban magunkkal vihetjük az otthon elkészített házi turmixot, smoothie-t is, és nem csak a strandra, hanem akár bárhova.

3. Elő a zöldségekkel!

Uborka, répa, karalábé, zellerszár… Ki mondta, hogy ezek nem lehetnek tökéletes kiegészítői a strandolásnak? Bár a legtöbben ezekre csak köretként vagy salátaként gondolunk, pár perc alatt tökéletes strandsnacket varázsolhatunk belőlük. Nyáron különösen figyeljünk a hidratációra, amelyről a bőséges folyadékbevitel mellett idényzöldségek fogyasztásával is tudunk gondoskodni. Ha könnyed, mégis egészséges rágcsálnivalót szeretnénk, szeleteljünk fel néhány friss idényzöldséget vékony csíkokra, és indulhatunk is a strandra!

+1. Fagyipóltó finomságok

A nyári hűsölés egyik népszerű forrása a jégkrém és a fagylalt, azonban ha valami könnyedebbre vágyunk, válasszunk helyettük hűsítő gyümölcsöt, legyen az fagyasztott dinnyegolyó, jegesre hűtött barackgerezdek vagy kreatív formákra vágott almaszeletek, sőt bogyós gyümölcsökből készített saslik. Az ízélmény mellett a különleges tálalás is jól fog esni, és még az alakunk sem bánja majd az édes kényeztetést.

Bármilyen nasira esküszünk, nem árt, ha tartunk magunknál a nyaralás alatt az AdeZ növényi tejjel készült termékekből is, hiszen amellett, hogy ezek az italok önmagukban snackként is fogyaszthatók, kiváló alapanyagok müzlihez, kávéhoz, sőt, még sütéshez, főzéshez is használhatók. A szója-, mandula-, kókusz- és rizsitalok egyszerre frissítő hatásúak a forró nyári melegben és tökéletesen beilleszthetőek a kiegyensúlyozott táplálkozásba.

Forrás: AdeZ

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.