Zseniálisan egyszerű, egészséges és selymes fogás a répakrémleves, ami hidegben forrón átmelegít, meleg napokon jól behűtve pedig isteni frissítő. A sárgarépa az egyik legközönségesebb zöldségünk, filléres, és most annyira zsenge és édes, hogy érdemes belőle jó sokat fogyasztani.
Édeskés és lágy, könnyű és gyors levest készíthetünk sárgarépából, ami némi kókusztejjel és gyömbérrel, kevés kurkumával megbolondítva lenyűgözően finom, kicsit egzotikusabb ízvilágú, ráadásul olcsó, gyors, alakbarát és mindenmentes. Akinek gondot okoz a megfelelő mennyiségű zöldség fogyasztása, annak is nyerő fogás ez a krémleves, tele van rosttal és vitaminnal, szemgyönyörködtető színű, de magas béta-karotin tartalmának köszönhetően ténylegesen is jót tesz a szemnek, sőt a bőrünknek is, de mindenekelőtt: isteni!
Frissítő gyömbéres-kókuszos répakrémleves
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a gyömbért megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megmossuk, ha szép zsenge, nem kell meghámozni, de ha szükségesnek gondoljuk, meg is pucolhatjuk, majd felkarikázzuk.
Egy lábasban 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gyömbért és a sárgarépát, kevergetve 3-4 percig pároljuk. Meghintjük a kurkumával, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel – vagy alaplével -, ami ujjnyira ellepi. Közepes lángon 12-15 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáöntjük a kókuszkrémet, és botmixerrel simára, selymesre turmixoljuk.
A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően friss legyen tálaláskor.
Ízlés szerint meglocsolhatjuk pár csepp citromlével tálaláskor, megszórhatjuk szezámmal vagy más magokkal, pirított manduulával, dióval…