Nagyon puha és könnyű tésztájú, vaníliaillatú csodás kis pufi palacsinták ezek, a légiességének titka a natúr joghurt, ami a palacsintatésztát sűrűvé, de mégis lazává teszi. Pikk-pakk elkészíthető, sőt akár előre is bekeverhető, ha például reggelire szánjuk, mert pihentett tésztával még finomabb!
Hihetetlenül egyszerű, de annál finomabb ez a palacsinta: nem kell méricskélni hozzá, a joghurtos pohárral adagolható hozzá a liszt és a víz, a többi hozzávaló pedig kanállal, és akkor igazán finom és pehelykönnyű, ha legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben, sütés előtt, de ez akár lehet egy egész éjszaka is. Nagyon könnyű bánni a tésztával, gyerekjáték a sütése és a forgatása is, nem tapad, gyorsan sül, az egész pár perc alatt megvan.
Az alaptésztába most vanília került, ami már sülés közben mennyei illatokkal tölti be a konyhát, de ízlés szerint tehetünk bele kis fahéjat, reszelt citromhéjat, evőkanálnyi egész mákot vagy darált mandulát, diót, ha ízesíteni szeretnénk, mert úgy is nagyon finom.
Joghurtos palacsinta pillekönnyű tésztával
Hozzávalók:
Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót – egy tálba tesszük, összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a villával elhabart tojásokat és a vízet, és kézi habverővel sima masszávákeverjük.
Egy teflonserpenyőt felforrósítunk kikenjük olajjal egy ecset segítségével, és a tésztából 2-3 evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe. Addig sütjük, amíg a felüetén buborékok, majd lyukak képződnek, ekkor egy lapáttal alányúlva megfordítjuk őket, és a másik felüket is szép aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint gyümölcsöt, dzsemet, mézet joghurtot, de akár mogyorókrémet is kínálhatunk mellé.