Írd be, mit keresel:

A kész hummusz kész átverés!

Az egészséges táplálkozási trendek terjedésével megjelentek a kész hummuszok a szuperek és hiperek hűtőpultjaiban, amiket elég felülárazva kínálnak. Oké, hogy egészséges és kiadós, de ugyanennyiért dupla adagot kihozhatunk otthon, 3 perc alatt. És még finomabb is!

Cookta - 2018.08.06.
A kész hummusz kész átverés!

Senki ne mondja, hogy nincs 3 perce egy szuperegészséges és fehérjében dús szendvicskrémet összedobni, ami mártogatósként friss zöldségekkel vagy egy kis pitával, kenyérrel kitunkolva igazi villámfogás! A hazai változatokért nem is csábultunk el, azonban egy kis keleti fűszerbolt polcain egy mini változatba botlottunk, ami 150 forintért kellette magát. Egyszemélyes adag, baráti ár, ráadásul arab országból való – biztos autentikus, fűszeres és finom lesz, egy próbát megér!

Csalódás a köbön, semmi íze, nem krémes, nem finom, a csicserikrém felvett minden nedvességet, és leginkább a citrom érződik ki belőle, fűszernek még emléke sincs benne. A benne lávők átböngészése után kiderült, hogy valójában csak csicseriborsót, szezámkrémet, vagyis tahinit, sót és citromsavat tartalmaz. Pedig nagyon jó ötlet egy kis instant hummusz, ami a legjobb vegán választás lehet egy váratlan snacknek vagy munkaebédnek, esetleg kirándulásra, ha egészségesebbre akarjuk hangolni az étrendünket.

De megint bebizonyosodott, hogy jobb házilag készíteni, és gyakorlatilag nem sokkal több munka, mint a készen vett, ha konzerv csicseriborsót használunk hozzá, ha pedig a boltit szeretnénk felturbózni, akkor már több energiát is pazaroltunk rá, mintha az alapoktól magunk készítenénk.

Mi bedőltünk, te ne tedd, készítsük mostantól házilag:

Hummusz 4 féle módon >>

Avokádós hummusz >>

Sütőtökös hummusz >>

Édes hummusz csokisan >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.