Írd be, mit keresel:

A műanyag szívószálak az egészségre is károsak

Beszélhetünk a műanyag szívószálak és az egyszer használatos műanyagok környezetkárosító hatásairól, de az emberek mégis inkább csak arra figyelnek oda, ami a saját életükben hoz rövid távú változást. Ha az nem éri el az ingerküszöbünket, hogy a Föld lassan megfullad a műanyagszennyezésben, akkor talán a műanyagok egészségkárosító hatásaira már oda fogunk figyelni.

Cookta - 2018.08.08.
A műanyag szívószálak az egészségre is károsak

Nem tesz jót az emésztésnek

Ha szívószállal fogyasztjuk az innivalót, nagyobb a valószínűsége, hogy sok levegőt nyelünk az itallal együtt – ez pedig gyomorbántalmakhoz és puffadáshoz vezethet. Ha szénsavasat iszunk, még nagyobb az esélye annak, hogy a hasunk nem ússza meg a dolgot.

Káros anyagok jutnak a szervezetbe

A szívószálak nagy része polipropilénből készül, ami kutatások szerint elfogyasztva bezavar a hormonháztartásba, egészen pontosan az ösztrogénszintbe. Ez pedig egyáltalán nem hangzik jól. A helyzet rosszabb, ha a szívószál savaknak (például szénsavnak) vagy hőnek (például meleg innivalónak) van kitéve, ekkor ugyanis még több polipropilén kerül a szervezetbe. Ráadásul a rengeteg műanyaghasználat még vissza is üt ilyen szempontból is: a tengeri élőlények elfogyasztásával rengeteg mikroműanyagot eszünk, aminek hasonló hatása van a szervezetünkben.

Bőrünknek sem tesz jót a szívószál – erről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.