A sült csirke mindig biztos befutó, persze csak akkor, ha finom szaftosra és omlósra van sütve, kicsit bepácolva és finoman fűszerezve. Érdemes játszani a pácolással és a fűszerezéssel is, mert a csirkéhez sokféle ízvilág passzol, ráadásul így nem válik unalmassá a leggyakrabban használt pipihús. Most tepsis változat készült, mustárosan, pofonegyszerű és mennyei!
A mustáros pác nagyon egyszerű, de kellemesen pikánssá teszi a húst, kívül ropogósra sül, belül pedig a mustár és az aláöntött fehérbor savasságának köszönhetően nagyon finom szaftos marad. A pácba most a mustár mellett csak kevés fokhhagyma és kakukkfű került, sütéskor pedig még egy kis rozmaring társult a combok mellé, de ízlés szerint gazdagítható más fűszerrel is, sőt akár krumpliból, hagymából, más zöldségekből készíthetünk alá-köré egy ágyat is, így együtt sütve a köretünk is megvan, de tálalhatjuk ízlés szerint salátával is a csirkét, alakbarátabb változatban.
Mustáros tepsis csirke
Hozzávalók:
Elkészítés: A mustárt egy laposabb tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, 2-3 evőkanálnyi vizet adunk hozzá, és összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecombokat, és lefóliázva a hűtőbe tesszük legalább fél órára, de még jobb, ha 2-3 órára, de egy éjszakás pihentetés sem árt neki.
A bepácolt csirkét sütőtálba tesszük, aláöntjük a fehérbort, rálocsoljuk a visszamaradt pácot, rádobjuk a rozmaringágkat, és fóliával vagy fedővel letakarva 200 fokos sütőbe tesszük, és 30 percet sütjük, majd a fóliát vagy a fedőt óvatosan levéve visszatoljuk még 15 percre, hogy szépen megpiruljon.
Ízlés szerint süthetünk mellette zöldségeket is köretként, de tálalhatjuk egy nagy adag salátával, párolt bulgurral, rizzsel vagy kuszkusszal, krumplipürével is.