Írd be, mit keresel:

Mustáros tepsis sült csirke, a biztos befutó

A sült csirke mindig biztos befutó, persze csak akkor, ha finom szaftosra és omlósra van sütve, kicsit bepácolva és finoman fűszerezve. Érdemes játszani a pácolással és a fűszerezéssel is, mert a csirkéhez sokféle ízvilág passzol, ráadásul így nem válik unalmassá a leggyakrabban használt pipihús. Most tepsis változat készült, mustárosan, pofonegyszerű és mennyei!

Cookta - 2018.08.12.
Mustáros tepsis sült csirke, a biztos befutó

A mustáros pác nagyon egyszerű, de kellemesen pikánssá teszi a húst, kívül ropogósra sül, belül pedig a mustár és az aláöntött fehérbor savasságának köszönhetően nagyon finom szaftos marad. A pácba most a mustár mellett csak kevés fokhhagyma és kakukkfű került, sütéskor pedig még egy kis rozmaring társult a combok mellé, de ízlés szerint gazdagítható más fűszerrel is, sőt akár krumpliból, hagymából, más zöldségekből készíthetünk alá-köré egy ágyat is, így együtt sütve a köretünk is megvan, de tálalhatjuk ízlés szerint salátával is a csirkét, alakbarátabb változatban.

Mustáros tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirke alsócomb – vagy 4 egész, a forgónál kettévágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés: A mustárt egy laposabb tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, 2-3 evőkanálnyi vizet adunk hozzá, és összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecombokat, és lefóliázva a hűtőbe tesszük legalább fél órára, de még jobb, ha 2-3 órára, de egy éjszakás pihentetés sem árt neki.

A bepácolt csirkét sütőtálba tesszük, aláöntjük a fehérbort, rálocsoljuk a visszamaradt pácot, rádobjuk a rozmaringágkat, és fóliával vagy fedővel letakarva 200 fokos sütőbe tesszük, és 30 percet sütjük, majd a fóliát vagy a fedőt óvatosan levéve visszatoljuk még 15 percre, hogy szépen megpiruljon.

Ízlés szerint süthetünk mellette zöldségeket is köretként, de tálalhatjuk egy nagy adag salátával, párolt bulgurral, rizzsel vagy kuszkusszal, krumplipürével is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.