A palacsintát mindenki szereti, a zöldségeket már kevésbé, de ezzel a módszerrel még a legfinnyásabbak is szívesen eltüntetik a tányérről a cukkinit, répát - kis palacsinták formájában. Sosem késő rákapni az egészséges zöldekre, és ezzel a fogással nem is nehéz! Gyors, egyszerű, kiadós és nagyon finom, ráadásul a végtelenségig variálható.
Vannak, akiknek nehézséget okoz megfelelő mennyiségű zöldséget fogyasztani, nem barátaik akármilyen formában az egészséges és friss zöldeknek. Nekik (is) tökéletes fogás ez a pofonegyszerű és gyors lepényke, ami sűrűbb palacsintaatésztával, kevés reszelt sajttal és sok zöldséggel készül, isteni magában is, de egy kis tejföllel vagy görög joghurttal, esetleg salátával kísérve önálló fogásként is tökéletes.
Ebbe a változatba reszelt cukkini, sárgarépa, hagyma és fokhagyma került, igazi alapváltozat, de készíthetjük más zöldségekkel, spenóttal, zellerrel, kukoricával, zöldborsőval vagy akár brokkolival is, húsimádóknak pedig némi finomra vágott sonkával, maradék csirkehússal is felturbózhatjuk, mindenhogy nagyszerű, szuperegyszerű és kiadós!
Zöldségpalacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és répát finomra lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk, és serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon kissé megfonnyasztjuk.
A palacsintatésztához a tojásokat keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá, majd a lisztet hozzáöntve csomómentesre kikeverjük. Mehet bele a zúzott fokhagyma, a dinsztelt hagyma, a reszelt répa, cukkini és sajt, valamint a finomra vágott petrezselyem, és alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.
Egy serpenyőben 2-3 csepp olajat forrósítunk, a zöldséges tésztamasszából 2 evőkanálni halmokat teszünk a serpenyőbe, hagyjuk 4-5 percet sülni, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percet sütjük.
Azon melegében tálaljuk, salátát és/vagy tejfölt kínálhatunk mellé.