Írd be, mit keresel:

Görögdinnyés sangria, az isteni nyári frissítő

A nyár a frissítő italok, a színes koktélok és persze a görögdinnye szezonja, és miért is ne találkozhatna ez a három egyetlen csábító gyümölcsös sangriában? Kerti partin, pikniken is garantált sikert érhetünk el vele, de mivel tényleg pofonegyszerű, a magunk örömére is elkészíthetjük nyári estéken.

Cookta - 2018.08.14.
Görögdinnyés sangria, az isteni nyári frissítő

Isteni finom, könnyű és hűsítő felnőtt ital, amit bátran nevezhetjük könnyű borkoktélnak vagy görögdinnyés sangriának, de tulajdonképpen egy gyümölcsös fröccsről van szó, ami pikk-pakk összedobható, tökéletes frissítő, és nemcsak meseszép színe miatt látjuk majd rózsaszínben tőle a világot, hanem azért is, mert annyira finom. Rozé bor, szóda, kockázott görögdinnye kell csak hozzá, és hogy még frissebb és aromásabb legyen, egy kis lime és menta.

Kevés alkohol van benne, nem vág fejbe, mint egy igazi sangria, de ha alkoholmentes változatban is szeretnénk belőle készíteni gyerekeknek és sofőröknek, akkor rozé helyett használhatunk hozzá gránátalmalevet, esetleg kék és fehér szőlőlé keverékét, így is nagyon mutatós és finom lesz.

Görögdinnyés sangria

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb szelet dinnye
  • 2 lime
  • 6-8 friss mentalevél
  • 1 üveg (7 dl) rozé bor
  • szénsavas ásványvíz vagy szóda ízlés szerint
  • jégkocka

Elkészítés: A dinnyét felkockázzuk, kimagozzuk, egy nagy kancsóba tesszük. A lime-okat alaposan megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, a dinnyéhez adjuk a kissé összemorzsolt mentalevelekkel együtt, majd felöntjük a borral, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt felöntjük ízlés szerint jól behűtött bubis vízzel, és jégkockát adunk hozzá, hogy még frissítőbb legyen. Egészségünkre!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.