Írd be, mit keresel:

Nyári paradicsomos rántotta provence-i módra

Hihetetlenül egyszerű, kiadós és nagyon finom, a nyár legjobb ízeit egyesíti egyetlen fogásban ez a provence-i tojásos fogás, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, egészséges és fehérjedús, pirítóssal magában, de akár salátával, rizskörettel is nagyon finom.

Cookta - 2018.08.27.
Nyári paradicsomos rántotta provence-i módra

Friss paradicsom, paprika, tojás, pici olívaolaj, és máris kész az ízekben gazdag, kiadós és laktató egészséges fogás, amit akár tojásos lecsónak is nevezhetnénk, de inkább egy nagyon ízgazdag rántotta, paradicsommal és paprikával felturbózva. Könnyű, kiadós, laktató, ha szabadföldi zöldséget használunk hozzá, akkor csak úgy tombolnak benne az ízek.

Pirítósra téve szendvicsnek is remek, de klasszikusan kenyérrel tunkolva is mesés, ha nem akarunk kenyeret, akkor rizzsel vagy bulgurral tálalva is tökéletes, ráadásul fűszerekkel tovább is gazdagítható, bár az igazán finom szabaföldi paradicsom és paprika önmagában is elég ízzel tölti meg ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt.

Nyári paradicsomos rántotta

Hozzávalók:

  • 5 szép, érett paradicsom
  • 2 húsos paprika
  • 6 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: A paprikákat kicsumázzuk, a húsukat felkockázzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a vágott felénél kezdve, így a héj a kezünkbe marad.

Egy serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat öntünk, rádobjuk a paprikát, és kevergetve 4-5 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsompépet, és tovább főzzük, amíg a paradicsom leve elpárolog és kicsit besűrűsödik. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd beleütjük a tojásokat, és fakanállal kevergetve 5-6 percig sütjük, amíg besűrűsödik, de még krémes, lágy marad a paradicsomos tojás.

Melegen is tálalhatjuk, de langyosan, hidegen is finom, akár pirítósra vagy friss bagettre téve – ha reggelire készítjük, a fokhagyma kihagyható belőle…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.