Írd be, mit keresel:

Húszezer étel csomagolását küldték vissza indiai gyerekek a gyártóknak

A szemetelés nemcsak a mi sarunk: az élelmiszeripari gyártók sem foglalkoznak azzal, hogy mennyire környezettudatos a csomagolás, amiben a polcokra kerülnek az áruik. Indiai általános iskolások most erre akarják felhívni a figyelmet azzal, hogy két héten keresztül gyűjtötték az elfogyasztott élelmiszerek csomagolását, majd a több mint húszezer darabot visszaküldék a gyártóknak.

Cookta - 2018.08.31.
Húszezer étel csomagolását küldték vissza indiai gyerekek a gyártóknak

Az indiai Toothukudi városban található Subbiah Vidyalayam Általános Iskola felsős diáklányai két hétig minden olyan élelmiszer csomagolását összegyűjtötték, amit elfogyasztottak, és ami nem kifejezetten újrahasznosítható anyagból készült. Összesen 20244 csomagolás gyűlt össze, amelyből több mint tízezer a Britannia nevű gyártóhoz köthető, a maradék pedig a Nabatihoz.

A gyerekek mindegyik csomagolást visszaküldték, és egy levelet is mellékeltek a szeméthez, amelyben kifejtették, hogy ugyan a termékek minőségével elégedettek, a műanyag csomagolásuk nem nyerte el a tetszésüket, és annak érdekében, hogy a jövő generációi biztonságos és környezettudatos világban nőhessenek fel, segítsenek azzal, hogy a csomagolásokat zöldebbé tegyék.

Fontos lépés, és vannak cégek, akik már léptek, erről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.