Írd be, mit keresel:

Tojásmentes vegán omlett – kiadós és pofonegyszerű

Az omlett az egyik leggyorsabb és legkiadósabb fogás, sokszor életmentő laktató és frappánsan paktikus étel, amiről a vegán étrendet követőknek bizony le kell mondaniuk. Illetve kellett, mert tofuval bámulatosan hasonló ízű és állagú változatot készíthetünk, ráadásul nagyon egyszerűen.

Cookta - 2018.09.02.
Tojásmentes vegán omlett – kiadós és pofonegyszerű

Ezt a tojásmentes omlettet nemcsak vegánoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki szeretne fehérjében gazdag és sovány, egészséges ételeket fogyasztani. A tofu szerencsére ma már a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban beszerezhető, méghozzá elég baráti áron, semleges íze miatt jól fűszerezhető, nagyon magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető, így érdemes hús és tojás pótlására is beiktatunk az egészségesebb táplálkozás jegyében.

Ehhez a hamis omletthez egy sűrű palacsintatésztához hasonló turmixot kell készíteni a tofuból növényi tejjel, étkezési keményítővel és pici sütőporral, a tojásos színt kurkuma, a tojásos ízt pedig egy kis sörélesztőpehely adja. Ez bio- vagy reformboltokban könnyedén beszerezhető, nagyon egészséges, tele van mindenféle B-vitaminnal, és nagyon finom salátára szórva, de készíthetünk vele vegán parmezánt is!

Tojásmentes vegán omlett

Hozzávalók:

  • 15 dkg tofu
  • 1 dl növényi tej
  • 1 kávékanál őrölt kurkuma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sörélesztőpehely
  • késhegynyi sütőpor
  • pici olívaolaj vagy kókuszzsír
  • só, bors

Elkészítés: A tofut felkockázzuk, és egy turmixba vagy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a növényi tejet, a kukoricakeményítőt, a sörélesztőt, a kurkumát és a sütőport, sózzuk, borsozzuk, és simára összeturmixoljuk. Sűrű palacsintatészta állagot kell kapnunk, sűríthetjük még kevés kukoricakeményítővel vagy hígíthajuk pici növényi tejjel.

Egy serpenyőben pici zsiradékot melegítünk, a tofus keveréket beleöntjük. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg megszilárdul, ez 7-8 perc is lehet, majd egy tányérra csúsztatjuk, a serpenyőt ráborítjuk, és hirtelen mozdulattl megfordítjuk, majd a másik oldalát is 2-3 perc alatt megsütjük.

Ízlés szerinti feltéttel, párolt zöldséggel vagy paradicsomsalátával tálaljuk, de tehetjük szendvicsbe, pirítósra is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.