Írd be, mit keresel:

Ingyenes családi hétvége zölden: irány a Vegetáriánus Fesztivál!

Fontolgatod, hogy átállsz a vegetáriánus vagy vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Ingyenes családi hétvége lesz szeptember 8-9-én rengeteg érdekes programmal, főzőversennyel, ételkóstolókkal és előadásokkal, nem csak növényevőknek!

Cookta - 2018.09.08.
Ingyenes családi hétvége zölden: irány a Vegetáriánus Fesztivál!

Idén immár 22. (!) alkalommal rendezik meg a VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLt a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel, nem mellesleg hatalmas tapasztalattal. Számtalan szakember, orvos, táplálkozási szakértő, öko- és bio szemléletű hozzáértő osztja meg a tudását és tapasztalatait ezen a hétvégén, ráadásul ételkóstolók, főzőverseny is lesz. Az esemény idei arca Kowa,  a Kowalsky meg a Vega frontembere, aki több mint 16 éve maga is húsmentesen él.

2018. szeptember 8-án, szombaton reggel 10-kor kezdődik a fesztivál a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A program nagyon gazdag, ebből csak néhányat kiemelve pl. délben Dr. Bérczy Judit holisztikus orvos rávilágít, hogy a mellékvese fáradtság számos diszharmonikus folyamat elindításában oki tényezőként jelenik meg, ilyen a pajzsmirigy alulműködés, a túlsúly vagy a meddőség. A vegán életformára való áttérés segíthet a mellékvese regenerálásában, az egészség felé vezető úton. 14 órakor Bánfi Ibolya életmód- és táplálkozási tanácsadó elmondja, hogyan győzhető le a magas vérnyomás. Recepteket, kóstolót és otthon is elvégezhető egyszerű és hatásos vérnyomáscsökkentő praktikákat ad a hallgatóságnak. Szombaton 16 órakor Dr. Weixl-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta előadásában összehasonlítja a 70 évvel ezelőtti és a mai talajviszonyokat, élelmiszertermelési, elkészítési és felhasználási módszereket, valamint a környezeti tényezők változásait, hatásait. Végül 17 órakor Maharishi Bhramananda Yogi előadásában kifejti a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeit, aminek ismeretében és figyelembevételével egyszerű és természetes módon tarthatjuk fenn egészségünket.

Vasárnap Tóth Gábor 13 órakor kezdődő előadása szempontokat ad a mindennapi vegán étrend kialakításához, felhasználva az elmúlt évek külföldi szakirodalmait és klinikai tapasztalatait is. Ezt követően Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos a testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésére hívja fel a figyelmet és rávilágít, hogy az egyensúly egyik legfontosabb pillére a táplálkozás. 15 órakor Tóth Viktor triatlonedző – aki maga is 20 éve vegán – bemutatja a teljes embert figyelembe vevő Organikus Multisport módszert, melynek egyik alapvető feltétele, hogy az edzések a természetben zajlanak, időjárástól függetlenül.

A környezettudatos szemléletű családi rendezvényen szó lesz még  a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről és a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is. A két nap alatt a tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, de lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és táncos programok is. Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik szombaton a játszószobában tölthetik majd az időt.

A 22. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvényre a belépés ingyenes!

A teljes program itt található, érdemes átböngészni >>

Forrás:
Egeszsegvar.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.