Írd be, mit keresel:

Jó hír: még zöldebb lesz a Carlsberg

Az eddig csak színében zöld sörmárka is lép a hulladékcsökkentés érdekében: a hatos pakkot összefogó műanyaggyűrűk helyett mostantól egyszerűen összeragasztják a fémdobozokat, a számítások szerint így 75 százalékkal lecsökkentik a műanyaghulladékukat.

Cookta - 2018.09.21.
Jó hír: még zöldebb lesz a Carlsberg

A sörös és üdítős dobozokat összefogó műanyaggyűrűk komoly veszélyt jelentenek a környezetre, mert ha az óceánig jutnak, az ott élő állatok beleakadnak, megfulladnak, vagy rendellenesen kezdenek el nőni (láttunk már ilyen elrettentő példát is). Éppen ezért annyira jó hír, hogy a Carlsberg úgy döntött, lecseréli a gyűrűket egyszerű ragasztóra, és ezzel a műanyaghulladékának 75 százalékát már meg is spórolja.

A Carlsberg szerint ezzel mintegy 1200 tonnányi műanyaggal kevesebb fog a természetbe kerülni, ez nagyjából 60 millió műanyag zacskó mennyiségének felel meg. A The Guardian szerint az alternatíva nagyon egyszerű lesz: a sörgyártó kifejezetten erős ragasztóval összetapasztja a dobozokat, amelyet direkt úgy kevertek, hogy az időjárási változásokat és a szállítást is jól bírja. Erőkifejtésre azonban elpattan, így minden probléma nélkül leválasztható lesz az egyik doboz a másiktól. A ragasztó pedig az alumínium dobozzal együtt újrahasznosítható.

A zöld hír további részleteiről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.