Írd be, mit keresel:

Slunch – az új gasztrotrend, amit nagyon szeretünk

Új gasztrotrend hódít, a slunch, amit a neve alapján angolszász találmánynak gondolhatnánk, hiszen a supper és a lunch, vagyis a vacsora és az ebéd összevonásából született, de valójában egy új francia trendről van szó. Az ötlet és a koncepció is nagyon rokonszenves, hiszen valójában egy közösségi, laza estebédről van szó.

Cookta - 2018.09.23.
Slunch – az új gasztrotrend, amit nagyon szeretünk

Ha létezhet brunch, ami ugye egy késői és komótos reggeli, és akár ebédnek is beillik, miért ne létezhetne slunch? A franciáknál az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a klasszikusan komoly vacsoráknál jóval kötetlenebb és könnyedebb, az uzsonnánál azonban gazdagabb, sós választékot is tartalmazó étkezési forma. A slunch mindig barátokkal, ismerősökkel vagy a nagyobb családdal közös program, akár piknikhez hasonlóan összedobva a különféle falatkákat, és mindent kipakolnak büfészerűen az asztalra, nincs teríték, tálalás, hanem mindenki önjáróan azt csipeget, válogat a kínálatból, amihez kedve van.

Barátságos, laza, beszélgetős együttlét tehát a slunch, amit elsősorban vasárnap délutánonként tartanak, és erre több magyarázat is van: egyrészt a vasárnap lassan és későbben indul, így a reggeli is eltolódik, ebéd táján nem éhesek még az emberek. De sokkal izgalmasabb az a magyarázat, miszerint a szomorú vasárnap délutánok oldására tökéletes ez az eszegetős baráti találkozás, a munkahét indulása előtt valami pozitív löketet adva, és mivel nagyjából 4, fél 5 körül kezdődik, nem is nyúlik bele nagyon az estébe, így másnap pihenten lehet kelni.

A slunch azért is jópofa, mert nem kell órákat matatni a konyhában, hanem mártogatósok, szendvicskrémek, saláták, sajtok, felvágottak vagy akár miniszendvicsek is tálalhatók, mini virsli, leveles tésztából készült kis piték, hasábokra vágott nyers zöldségek, muffinok édes és sós változatban is tökéletes, és az is rokonszenves, hogy mindenki hozzájárulhat valamivel ehhez a közösségi délutánhoz, gazdagítva a kínálatot.

Mi szívesen slunch-olnánk! És ti?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.