Az őszben az egyik legjobb dolog, hogy ez az almás sütemények igazi szezonja. Ilyenkor úgyis jólesik olykor begyújtani a sütőt, és egy illatos almás sütikével könnyedén kellemes és otthonos hangulatot teremthetünk akár egy egyszerű kevert tésztás muffinnal is!
Ez az almás muffin fantasztikusan fűszeres és illatos, szaftos és puha a benne lévő reszelt almától, és a benne lévő sült diódarabkák izgalmasan roppannak a fogunk alatt. Egyszerű joghurtos-vajas kevert tésztával készül, fahéj, gyömbér és szerencsendió teszi olyan mesésen finommá, mivel ezek az őszi-téli hangulatú, melegítő hatású fűszerek nagyon jól passzolnak külön-külön is az almához, de így együtt, ebben a kombinációban verhetetlenek!
Ennek a receptnek nagy előnye, hogy bögrével lehet kimérni az alapanyagokat, így nem nagyon kell méricskélni, pikk-pakk kikeverhetők előbb külön a száraz és a nedves összetevők, majd összevegyítve kész is a fűszeres tészta. Uzsonnára, de reggelire is nagyon jó, magunkkal vihetjük uzsonnára, tízóraira, és pár napig friss és puha marad, már ha adunk neki esélyt erre, de valószínűbb, hogy gyorsan el fog fogyni, mert tényleg nagyon finom.
Almás-diós muffin bögrésen
Hozzávalók:
A száraz keverékhez:
A nedves keverékhez:
Valamint:
Elkészítés: A száraz keverékhez az alapanyagokat egy keverőtálba kimérjük, összekeverjük. Egy másik tálban a lágy vajat a barna cukorral és a vaníliával elektromos habverővel jó krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot, és ezzel is simára dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a száraz keverék felét, majd ha elkeveredett, akkor a másik felét is, és ezzel is összedolgozzuk.
Az almákat meghámozzuk, és a tésztához reszeljük, hozzáadjuk a durvára vágott diót is, és alaposan összeforgatjuk.
A muffintepsit papírkapszlikkal kibéleljük, fagyiskanál segítségével elosztjuk bennük a tésztát, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megkóstolnánk, már ha kibírjuk, mert annyira illatos és csábító…