Írd be, mit keresel:

Mikroműanyagokat fogyaszthatunk egyes asztali sókkal

Mikroműanyagok jelenlétét vizsgálták nemrég az előre csomagolt azstali sókban az egyik dél-koreai egyetem munkatársai a Greenpeace helyi szervezetével közösen. A csapat 21 ország 39 különböző asztali sóját vette górcső alá. Az eredmény megdöbbentő: csak 3 olyan asztali sót találtak, amik esetében nem tudták kimutatni a mikroműanyagok jelenlétét!

Cookta - 2018.10.29.
Mikroműanyagokat fogyaszthatunk egyes asztali sókkal

A nemrég közzétett tanulmány szerint a mikroműanyagok sajnos már mindenütt ott vannak. A tengeri sót, illetve a sós vizekből előállított asztali sókat a víz elpárologtatásával nyerik. A műanyag hulladék azonban egyre nagyobb arányban van jelen a folyókban, tavakban és tengerekben. Ezért talán nem is olyan meglepő, hogy az egyes asztali sókba is kerül belőlük. Egy másik tanulmány szerint ezeknek a sóknak a megvizsgálásával képet kaphatnak arról, hogy az adott területen mennyire szennyezett a környezet, milyen fokú a műanyagszennyezés.

Ausztráliából, Fehéroroszországból, Brazíliából, Bulgáriából, Kínából, Horvátországból, Franciaországból, Németországból, Magyarországról, Indiából, Indonéziából, Olaszországból, Koreából, Pakisztánból, Fülöp-szigetekről, Szenegálról, Tajvanról, Thaiföldről, az Egyesült Királyságból, az USA-ból és Vietnámból származott az a 39 féle asztali só, amit a már említett tudós csapat megvizsgált. Ezek közül csak háromról állapították meg, hogy nem tartalmaz mikroműanyagokat: egy finomított tengeri sóról Tajvanból, egy finomított kősóról Kínából és egy finomítatlan tengeri sóról Franciaországban.

Hogy melyek a legszennyezettebb asztali sók, és hogy még mivel vihetjük be ezt a szervezetbe – erről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.