A csilis bab - alias chili con carne - mellé gyakran kukoricakenyér a kísérő, ami muffinformában készítve sokkal gyorsabban megsül, és önmagában is megállja a helyét például pogácsa helyett, vagy egy kis vajjal, krémsajttal péksütemény gyanánt.
A kukoricadarát nagyon ritkán használjuk, pedig zseniális alapanyag – filléres, nagyszerű állagot ad, akár édes, akár sós süteménybe tesszük, önmagában nagyon sűrű és masszív lenne, de liszttel keverve hihetetlenül jól működik, mint ebben a sajtos és kis csípős paprikával felturbózott sós muffinban is.
A tészta percek alatt összeállítható, kiadós és nagyon finom, kicsit más, mint a megszokott muffinok, péksütemény és pogácsa helyett is megállja a helyét, de a mexikói klasszikus csilis babhoz is érdemes elkészíteni – aki nem szereti a csípőset, a paprikát el is hagyhatja, vagy ha szereti, a friss paprikát csilipehellyel is kiválthatja. Autentikusan jalapeno paprikával készül, de a mi hegyes erős paprikánk is tökéletes hozzá. Az biztos, hogy pofonegyszerű, és garantáltan sikert arat!
Mexikói kukoricás muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a fokhagymaport és a sót – egy keverőtálba tesszük, elvegyítjük. Egy másik tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat, villával felverjük, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk a reszelt sajttal együtt, és fakanállal simára keverjük.
Kikent lisztezett muffinformákba adagoljuk, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt jalapeno vagy hegyes erős paprikával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 22-25 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Langyosan a legfinomabb, kínálhatunk mellé krémsajtot vagy vajat, ezekkel igazi ínyencség, de csilis bab mellé is szuper kenyér helyett.