Az óév búcsúztatása és az újév köszöntése mindig kiemelt pillanat, amit koccintásokkal és ünnepi falatokkal kísérünk. Van, aki nagyobb társaságban, van, aki csendesebben és szűkebb körben, de mindkét esetben jól jön egy elegáns partifalatka, ami bár mutatós és őrülten finom, nem kell hozzá sztárszakácsnak lenni. Az avokádókrémes és garnélás szendvics pont ilyen, és percek alatt elkészíthető!
Nálunk az avokádó és a rák sem tartozik a mindennapi alapanyagok közé, így különlegesebbnek számítanak, de ma már szerencsére könnyen elérhetőek, így ünnepibb, ínyencebb fogásokhoz tökéletesek. Előételnek is készíthetjük, de partifalatnak is tökéletes a kettő kombója például mutatós kis szendvicsnek, amit akár előre elkészíthetünk, de önkiszolgáló jelleggel a vendégekre is bízhatjuk az összeállítást.
Az avokádókrém ebben a receptben mascarponével, tormával és lime-mal készül, habos és krémes, a garnéla pedig fokhagymával, csilivel és szintén egy kis citrussal sül meg – nagyon egyszerű, ugyanakkor izgalmas is mindkettő, együtt pedig fantasztikusak. Ha igazán mutatós tálalást szeretnénk, akkor a formával kiszúrt pirítóson tálaljuk falatnyi szendvicseknek, így a látvány is emeli az ünnep fényét.
Avokádókrémes falatkák garnélával
Hozzávalók:
Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, a húsát egy tálkába kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáfacsarjuk fél lime levét, hozzáadjuk a tormát és a mascarponét, botmixerrel krémesre, selymesre, habosra mixeljük, félretesszük.
A garnélát, ha fagyasztott, felengedjük, konyhai papírtörlővel leszárítgatjuk. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk, a csilit felkarikázzuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, mehet bele 2 evőkanál olívaolaj, a félbevágott fokhagyma és a csili, majd a garnélák, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a maradék fél lime levével, és oldalanként 1,5 perc alatt megsütjük.
Kenyeret pirítunk, a krémes avokádóval megkenjük, a tetejére állítgatjuk a sült garnélát – és azonnal tálalhatjuk is.