Írd be, mit keresel:

A Pinterest szerint ezek lesznek 2019 egészséges trendjei

A közösségi oldalak közül a Pinterest talán az, amelyik a legtöbb inspirációt és felfedeznivalót rejti, főképp ételek, desszertek, fitness, diy és dekorációs ötletek terén, érdemes meglesni, mik a legnépszerűbb témák, mert ebből könnyen lehet következtetni az új gasztrotrendekre is.

Cookta - 2019.01.12.
A Pinterest szerint ezek lesznek 2019 egészséges trendjei

A 2010 óta működő közösségi portálon 175 milliárd ötletet töltöttek fel eddig, ami egészen szédítő szám, ténylegesen beláthatatlan, de szerencsére az oldal csapata folyamatosan figyel, és vizsgálja, melyek a trendek. A hat hónap alatt folyamatosan növekvő, bővülő témák már egyértelműen trendnek minősíthetőek, az egészséges táplálkozási témákból készült az alábbi összeállításuk – nem Magyarországra, hanem a teljes felhasználótáborra vonatkoztatva.

A legújabb, de nagyon is növekvő téma a "pegan", ami a paleo és a vegán összevonásából született új szó és táplálkozási mód. 337%-kal növekedett a népszerűsége az elmúlt hónapokban, és a nagyon kevés hússal, sok zöldséggel, gyümölccsel és hüvelyesekkel gazdag étrendet jeleti.

Italok terén a gyömbérvíz a toplistás, amit 353%-kal többen kerestek az elmúlt hónapokban, mint korábban. Az anyagcserét felpörgető, a bacik és megfázás ellen is nagyon jótékony gyömbér népszerűsége nem meglepő, és nemcsak gyömbérteaként, hanem simán vízben áztatva is nagyon finom és hatékony.

A legnagyobb növekedést gasztrotémában a bodza érte el 685% keresési növekedéssel, ami óriási és hihetetlen, a bogyó és a virág közül természetesen a koranyári illatos virág viszi a pálmát – bár már ott tartanánk, és készíthetnénk a jó kis bodzaszörpöt!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre tudatosabbak vagyunk a táplálkozás terén is, hogy a szuperélelmiszerekre is nőtt a keresés a közösségi oldalon: 144%-kal több keresés volt ezekre az egészséges alapanyagokra, különösen azokra, amelyeket táplálékkiegészítőként használunk, mint az acai, a matcha vagy a spirulina, amelyekből már kicsivel is sok jót tudunk tenni az egészségünkért.

Legyen így, ezek jó trendek, amelyekkel könnyen és egyszerűen egészségesebbé válunk, akár apró lépésekkel is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.