A gasztrobloggerek sokszor extrém dolgokat is kipróbálnak, de egy kanadai srác ezt nagyon ötletesen tette. 3 fogásos ínyenc menüt készített a mosogatógépben, miközben a szennyes támyérok és poharak is tiszták lettek. :) Pár csatos üveg és uzsonnazacskó, ami tökéletesen záródik, és egy 60 perces program után tálalható is az ínyenc vacsora - őrület, de zseniális!
A kanadai gasztroblogger, Carl szereti a kihívásokat, unikornis-tortát és extra desszerteket készít, de most egy 3 fogásos – és állítása szerint nagyon finom – menü elkészítésére vállalkozott a mosogatógépben. Az egyre több háztartásban alapdarabnak számító konyhagép innentől tehát nemcsak mosogatásra jó! A youtuber egy aránylag hosszú, 13 perces videóban, ráadásul kanadai akcentussal és franciául, de jól követhetően és nagyon vidám hangulatban mutatja meg, hogyan készít egyszerűen és gyorsan, egy füst alatt egy komplett 3 fogásos menüt.
Előételnek párolt spárgát és posírozott tojást készít, mellé pedig egy kapribogyós majonézt kever ki, míg megy a program, főételnek lazacot és zöldbabot, mellé pedig párolt rizst és tésztát is, de csak a kísérletezés – és a barátja – miatt, desszertnek pedig egy bogyós gyümölcsökből álló kompótot juharsziruppal – mert hiszen kanadai, és az náluk nemzeti alap -, amit vaníliafagyival tálal.
Carl 10 perc alatt állította össze a menüsort, utána megy az egész a mosogatógépbe, és hogy gazdaságos legyen, a mosogatnivalót is mellépakolja, a végén a kóstoláskor minden tökéletesnek bizonyul. Nagyjából mindent zseniálisra értékel, és a képsorokból úgy tűnik, tényleg az is!
Ha valaki szeretné kipróbálni ezt a módszert, 3 alapszabályt mindenképpen követnie kell. Elsőként is hermetikusan le kell tudni zárni a dobozt, üveget, uzsonnazacskót, amiben az étel van. Másodsorban legalább 60 fokos programot kell választani, hogy a hőkezelés hatásos legyen. Ha pedig mosogatni is akarunk, miközben "főzünk" is a mosogatógépben, akkor az első két alapszabályt mindenképpen komolyan be kell tartani, mert mosogatószer is kerül a készülékbe!