A bundáskenyér gyors, kiadós, praktikus és finom, ráadásul a szikkadtabb, másnapos, már nem annyira vonzó kenyér is megmenthető vele. A klasszikus, alapváltozatot is szeretjük, de megtöltve egészen új szintre emelhetjük, és komplett fogásként is tálalható!
A spenót és a tojás régi jóbarátok, gondoljunk csak a főzelékhez készített tükörtojásra, sőt nem ritka a bundáskenyér sem spenótfőzelék feltétjeként, és nagyon jól passzolnak egymáshoz. Érdemes más formában, melegszendvics és bundáskenyér kombinációjaként is kipróbálni, mert nagyon finom, kiadós és laktató, ráérősebb napokon kényelmes reggelinek, de salátával kísérve gyors vacsorának is tökéletes.
A töltelékbe a párolt spenót mellett egy kis túró és morzsolt feta került, de akár reszelt sajttal, juhtúróval vagy krémsajttal is készíthető, mindegyikkel nagyon jól működik, pofonegyszerű, és percek alatt összedobható.
Spenótos bundáskenyér
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat olvasztunk, a spenótot rádobjuk, ha összeesett, sózzuk és borsozzuk, 1 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá, és addig pároljuk, amíg elfő a leve, majd a tűzről lehúzva félretesszük.
A tojásokat egy mélytányérba felötsük, sózzuk, és a tejet hozzáadva villával felverjük. A túrót összetörjük, a spenóthoz adjuk, rámorzsoljuk a fetát, összekeverjük. A kenyérszeletek felén elosztjuk a spenótos keveréket, befedjük a maradék kenyérszeletekkel, kissé lenyomkodjuk.
A serpenyőt egy papírtörlővel kitöröljük, kevés vajat olvasztunk benne. A töltött eknyereket megmártjuk a tejes tojásban, és a vajon mindkét oldalukon szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk – reggelire magában, vacsoraként salátát kínálhatunk mellé.