Írd be, mit keresel:

Zöldbab görögösen – diétásan, gyorsan, egyszerűen

Szaftos, zamatos, kimondottan diétás, pár perc alatt elkészíthető, és nyáridéző mediterrán hangulatot teremt a tányérban a paradicsomos zöldbab, a görög konyha egyik nagyszerű fogása.

Cookta - 2020.05.10.
Zöldbab görögösen – diétásan, gyorsan, egyszerűen

Pofonegyszerű, bármilyen sült hús, hal vagy sült sajt köretének is ideális, vega étrendben vagy böjt idején egy kis fetát rámorzsolva, maréknyi olajbogyóval megszórva önmagában is tökéletes kenyérrel tunkolva, vagy párolt rizzsel, bulgurral.

Bár a zöldbabnak most nincs szezonja, fagyasztva minden boltban megtaláljuk, és érdemes gyakran választani, és nemcsak levesnek vagy főzeléknek készíteni, hanem ezt a görögös változatot is kipróbálni, mert szuper zöldség, kimondottan alakbarát, 100 g csak 30 kcal energiát tartalmaz, A-, C-, D- és B-vitaminban gazdag, kalcium-, magnézium- és vas-, sőt rosttartalma is jelentős, ráadásul pár perc alatt elkészül ez a rostokban gazdag zöldség, válasszuk akár a sárga, akár a zöld fajtát.

Zöldbab görögösen

Hozzávalók:

  • 50 dkg (fagyasztott) zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, és egy serpenyőben a felforrósított olívaolajon medinszteljük, hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a negyedekbe vágott koktélparadicsomot, az oregánót és a kakukkfüvet, felöntjük 1 dl vízzel, és 5 percet fedő alatt főzzük, majd a (fagyos) zöldbabot is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és fedő alatt takarékon még 10 percig rotyogtatva főzzük.

Önmagában tálalhatjuk egy kis feta sajtot rámorzsolva, kenyérrel tunkolva, vagy köretként kínálhatjuk sült hús, hal mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.