Írd be, mit keresel:

Gesztenyés trüffel szelet

Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan a gesztenyével készült sütemény, torta, vagy éppen a sütés nélküli desszert. Idén erre a gesztenyés trüffel szeletre esett a választásom, melyet csak össze kell keverni, formába önteni, majd irány a hűtő, hogy kellően megdermedjen. Dermedés után sincs vele sok dolgunk, csupán csak bevonjuk csokoládéval, és mehet is vissza a hűtőbe.... A selymesen krémes gesztenyés csokoládé pedig nagyon, de nagyon finom. Gesztenye és csokoládé imádóknak pedig szinte kötelező elkészíteni. 

Cookta - 2020.11.27.
Gesztenyés trüffel szelet

Gesztenyés trüffel szelet

Hozzávalók 24x9x7 cm-es formához:

50 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
12,5 dkg csokoládé (70%-os)
10 dkg vaj (laktózmentes)
0,5 dl tej (laktózmentes)
2-3 ek rum

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón, vagy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel keverjük simára.

A csokoládéhoz adjuk hozzá a tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és keverjük simára.

Ezután csorgassuk a gesztenyés keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára.

A formát béleljük ki folpack fóliával, egyenletesen öntsük bele a masszát,  majd tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)

Amikor már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk át egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal.

Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.