Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan a gesztenyével készült sütemény, torta, vagy éppen a sütés nélküli desszert. Idén erre a gesztenyés trüffel szeletre esett a választásom, melyet csak össze kell keverni, formába önteni, majd irány a hűtő, hogy kellően megdermedjen. Dermedés után sincs vele sok dolgunk, csupán csak bevonjuk csokoládéval, és mehet is vissza a hűtőbe.... A selymesen krémes gesztenyés csokoládé pedig nagyon, de nagyon finom. Gesztenye és csokoládé imádóknak pedig szinte kötelező elkészíteni.
Hozzávalók 24x9x7 cm-es formához:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
12,5 dkg csokoládé (70%-os)
10 dkg vaj (laktózmentes)
0,5 dl tej (laktózmentes)
2-3 ek rum
A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón, vagy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel keverjük simára.
A csokoládéhoz adjuk hozzá a tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és keverjük simára.
Ezután csorgassuk a gesztenyés keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára.
A formát béleljük ki folpack fóliával, egyenletesen öntsük bele a masszát, majd tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)
Amikor már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk át egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal.
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/