Írd be, mit keresel:

Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával

A karácsonyi ünnepekre készült ez az egyszerű, főzés nélküli, röpke fél óra alatt elkészíthető leves, melyet természetesen bármikor pikk-pakk összedobhatunk, ha egy finom krémlevesre vágyunk.

Cookta - 2020.12.04.
Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával

Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

A levest ugyan nem kell főzni, csakis egyszerűen a leturmixolni, viszont az aszalt áfonyát akár már előző nap előkészíthetjük, így tálalás előtt már semmi dolgunk nem lesz vele. A krémleves már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de én azért az ünnephez illően sütöttem hozzá leveles tésztából kiszúrt kis fenyőket, és azzal tálaltam.

Hozzávalók:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tej
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2-3 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek rum

Aszalt áfonya hozzávalói:

  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  •  1 dl rozé vagy vörös bor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 citrom leve

Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk. (akár előző nap megfőzhetjük)

A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot, és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát. 

 Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre. 

A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.

Én a leves mellé leveles tésztából kiszúrt, majd ropogósra sütött kis fenyőket sütöttem, mely nagyon jól illik a krémleveshez.

Tálaláskor merjük tányérba, vagy ízlés szerint kelyhekbe a krémlevest, majd a ropogósra sült leveles tésztával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.