Írd be, mit keresel:

Sajátvér-terápia kedvezményes áron!

A sajátvér-terápia, azaz a PRP-kezelés olyan módszer, amelyben a szervezet öngyógyító, regenerációs folyamatait használjuk fel. Konkrétan a vérplazmában található növekedési faktorok célzott beinjekciózását jelenti a gyógyítandó területre.

Ez a módszer bevált már olyan súlyos esetekben, mint az arthrosis, vagyis az ízületi porckopás, s az ezzel járó ízületi fájdalmakkal, gyulladásokkal szemben is. Használható sportsérülések: teniszkönyök, golfkönyök, Achilles-ín gyulladás, sarkantyú, ugrótérd esetén is.

Cookta - 2021.05.31.
Sajátvér-terápia kedvezményes áron!

Hogyan zajlik egy ilyen kezelés?

A CMC Déli Klinikán végzett PRP-kezelés során a pácienstől ötvennégy milliliter vénás vért vesznek le. A vért aztán egy speciális centrifugába helyezik. Mivel a vér legnehezebb alkotóeleme a vörösvértest, az szépen leülepszik a kémcső aljára. A vér további elemei, mint a vérplazma és azon belül a „csodaszer”, a kémcső tartalmának a tetejére kerülnek. A „csodaszert” a trombocitákban lévő növekedési faktorok alkotják. A PRP tehát egy trombocitadús plazmainjekció.

Ezt a sajátvér-koncentrátumot fecskendezik vissza a páciens szervezetébe, a kritikus, fájdalmas területre. A kezelésnek nincs ismert mellékhatása. Biztonságos, mert a páciens szervezete a saját vérplazmájának egy koncentrált részét látja viszont. A beavatkozás nem jár hegesedéssel sem. Megfelelő időben alkalmazva akár egy esetleges protézisműtét is késleltethető.

Kiknek ajánlható a kezelés?

A PRP-kezelés az ín-csonthártya határon kialakult krónikus vagy akut fájdalmak, sérülések kezelésére használható. Az ízületeket borító porcfelszínek sérülése, illetve a kezdeti porckopásos elváltozások, az arthrosis előfordulása esetén is hatékony. Az ízületbe fecskendezett trombocitakoncentrátum olyan biológiai regenerációt képes elindítani, amely másodlagos, úgynevezett rostos porcképződéshez vezet. Ez javítja az adott ízület terhelhetőségét. A beavatkozás előtt érdemes RTG-felvétellel, CT-vel vagy MR-rel felmérni a porckopás mértékét.

Sportolók esetében jó hír, hogy a hivatalos állásfoglalások szerint nem sérti a doppingellenes szabályokat. Így minden szempontból biztonságosan használható sportsérülések: ínhúzódások, különböző, elsősorban váll területén jelentkező nyálkahártyatömlő-gyulladások kezelésében is.

Teendők a kezelés után

Mivel a vért közvetlenül a fájdalmas, gyulladt területbe injekciózzák, ezért a beavatkozás során feszítő, kellemetlen érzést válthat ki. Jegeléssel, enyhe fájdalomcsillapítókkal ezek a panaszok két-három nap múltán megszűnnek. A teljes gyógyuláshoz azonban több időre, három-hat hétre is szükség van. A legjobb eredmény elérése érdekében a kezelt területet kímélni kell. Két hétig ellenjavallt minden nagyobb fizikai megterhelés. Ezt követően az ízület fokozatosan, elsősorban gyógytornával terhelhető.

A CMC Déli Klinikán most kedvezőbb áron veheti igénybe a PRP kezelést és a kezelés előtt szükséges szakorvosi vizsgálatot.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.