Írd be, mit keresel:

A szépség és egészség fenntartása kollagénes termékekkel

Mindenkinek természetes vágya, hogy egészséges, fiatalos és szép legyen. Van, aki már a kezdetektől fogva ügyel a részletekre, és tudatosan él a szépségápolás adta lehetőségekkel, míg mások csak akkor, ha meglátják az első mély ráncokat a tükörben.

Cookta - 2021.06.01.
A szépség és egészség fenntartása kollagénes termékekkel

Az öregedés lassítható, a szépség és az egészség megőrizhető

Az öregedés nem betegség, hanem olyan biológiai folyamatok összessége, amely elkerülhetetlenül bekövetkezik mindenki életében. Ennek a gyorsasága egyénenként eltér, attól függően, hogy milyen géneket örökölt, milyen életmódot folytatott, és mi az, amit hajlandó megtenni az egészsége megőrzése érdekében. 

Kutatások igazolták, hogy az öregedés üteme lassítható az egészséges életmódra való áttéréssel, rendszeres mozgással, változatos zsír- és szénhidrátszegény étrenddel, megfelelő stresszkezeléssel, kiegyensúlyozott életvitellel.

A kollagén szerepe az öregedés lassításában

A kollagén az emberi szervezet fő proteinje, amely megtalálható a kötőszövetekben, az izmokban, csontokban, az erek falában, inakban, szem szaruhártyájában, fogakban, porcokban. Strukturális szerepe van, a szövetek mechanikai, alaki és szerveződési tulajdonságaihoz járul hozzá. 

A kollagén az elasztinnal és más glikoproteineknek nevezett proteinekkel együtt az extracelluláris mátrix részét képezi. Ez a hálózat biztosítja a bőr tónusosságát, rugalmasságát és feszességét. A kollagénnek jelentős szerepe van az ízületek rugalmasságának és a csontok szilárdságának fenntartásában is. 

A bőr kollagéntartalmának csökkenése már a húszas éveink végétől elindul (minimum évi 1%), amit különböző életmódbeli hibák – a dohányzás, a rossz étrend – és a környezeti ártalmak – a légszennyezés, UV-sugárzás – tovább gyorsítanak.

A folyamatos kollagénvesztésnek meg is lesznek a látható jelei: a ráncosodás, a bőr petyhüdtsége, az egyre gyakoribb izom- és ízületi fájdalmak, csonttörések mindenkit figyelmeztethetnek a bajra. Szerencsére a folyamat megállítható, mi több: vissza is fordítható a kollagén külső forrásból származó pótlásával.

alh cookta 3

Forrás:
https://www.helia-d.hu

A kollagénpótlás lehetőségei

Léteznek a kollagénszintet védő bőrápolók, amelyek kettős hatással rendelkeznek. Egyrészt védik a már a bőrben meglévő kollagént, másrészt ösztönzik annak a termelődését. Ilyen külsőleg használatos kozmetikum a Helia-D Professional Pándi meggyes arckrém is, amely magas vitamin-, sav-, szénhidrát-, tengerikollagén-, Matrixyl® 3000 tartalmának köszönhetően növeli a bőr vitalitását, rugalmasságát, feszességét.

A kollagén belsőleges pótlása érdekében fogyasszon sok, kollagénben gazdag ételt – csontlevest, állatok bőrét, porcait vagy zselatint. A legegyszerűbb megoldást mégis az olyan kollagéntartalmú étrend-kiegészítők rendszeres használata jelenti, mint a Helia-D Beauty Komplex kollagén és hyaluronsav szépségvitamin, ami komplex módon tartalmazza a bőr egészségének és szépségének megtartásához szükséges hatóanyagokat.

A kollagén önmagában nem csodaszer – hatását csak akkor képes látványosan kifejteni, ha azt tudatosan az életmód egészséges irányba történő terelésével is kiegészítjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.