Írd be, mit keresel:

Milyen vászonképet tegyünk a falra?

A vászonképek mostanában nagyon divatosak, ennek több oka is van, ilyen például, hogy könnyű őket tisztítani, hosszú ideig megtartják színüket.

Elsőre a legtöbben arra gondolnánk, hogy családi képet tegyünk ki a falra, az a legjobb megoldás, de nem biztos, hogy számunkra az a megfelelő.

Cookta - 2021.06.01.
Milyen vászonképet tegyünk a falra?

A következőkben a Vászonkép Szalon segítségével megnézzük, hogy mi alapján válasszunk vászonképet, milyen képek divatosak mostanában, és milyen egyéb trükkök vannak.

Mi alapján válasszunk vászonképet?

Amikor nagyobb méretű képet tervezünk a falra, általában két nagyobb téma merül fel, a családi képek és valami más. Ha nem családi képben gondolkodunk, általában a gyártás előtt már van valamilyen elképzelés, legalább tágabb stílusban. 

A kép kiválasztásánál érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Ilyen például a fal színe.

Hófehér falnál egy fehér hátterű vonalrajz nem annyira előnyös, hiszen elvész a háttérben. A legjobb, ha elüt a választott fotó vagy grafika színe a faltól.

Jó megoldás, ha a szoba egy meghatározó bútorának színével harmonizáljuk a képünket.

Jó megoldás, ha a szoba egy meghatározó bútorának színével harmonizáljuk a képünket.
Forrás:
vaszonkepszalon.hu

A másik megoldás, ha a szoba egy meghatározó bútorának színével harmonizáljuk a képünket. Fehér fal esetén, ha van egy sárga, domináns kanapénk, válasszunk sárga képet. Ezzel a módszerrel szépen vezethető a tekintet.

Ha nem tudunk dönteni a kép színével kapcsolatban, jó megoldás lehet a szürkeárnyalatos fotó. Ennek elkészítésében a legtöbb helyen, így a Vászonkép Szalonnál is szívesen segítenek. Ilyen esetben nincs probléma a domináló színekkel, általában mindennel jól mutatnak. 

Vászonkép mérete

A technika a lényege a nagyságában rejlik, minél nagyobb, annál jobban mutat a kép.

A szakemberek szerint, ha nincs semmi a kiválasztott falon, akkor legalább a fal szélességének fele legyen a kép szélessége.

Ha van esetleg már bútor vagy dísztárgy, a kép akkor is legyen nagy, hiszen másképp elveszti fő funkcióját. 

Honnan szerezzünk képet?

Ma már egyre több ingyenes portál szakosodik stock fotókra, így könnyen találunk akár ingyenesen is jó minőségű képeket. Ezek mellett természetesen vannak fizetős oldalak is, ahonnan képeket tölthetünk le erre a célra. Arra az egy dologra figyeljünk, hogy jó felbontású képeket válasszunk, különben nem tudnak belőle vászonképet készíteni.

Mi a divat?

Gyakorlatilag bármilyen képből készíthetünk vászonképet, ettől függetlenül vannak divatos témák. Ilyenek például a vonalrajzok. Egyszerűek, de egy színes falú szobát nagyon fel tudnak dobni. 

Az absztrakt tintafolyós képek gyakorlatilag bárhol jól néznek ki. A színeket választhatjuk a falhoz, vagy ha az fehér, akkor akár a kedvenc színeink is dominálhatnak. Absztrakt képekkel amúgy se lőhetünk mellé, az intenzív színek vonzzák a tekintetet.

Választhatjuk még a klasszikus állatos vagy növényeket ábrázoló képeket, most azok is divatosak.

Bármilyen fotót vagy képet szeretnénk falra tenni, biztosan jó választás lesz, hiszen önmagunkat fejezhetjük ki vele. Ha pedig elakadtunk a folyamatban, kérjük szakemberek segítségét.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.