Írd be, mit keresel:

Horror-show a jakuzziban, amit csak a vízkezeléssel tudsz elkerülni

A legtöbbek számára a medencék vízkezelése felér egy kínzással, és legszívesebben lepasszolnák a feladatot az első szembejövő embernek. Pedig biztosan Te is akkor érzed magad igazán komfortosan a jakuzziban, ha minden érzékeddel azt tapasztalod, hogy makulátlanul tiszta vízbe tudtál beleülni.

Ám ha még mindig nem érzed kellőképpen motiváltnak magad, a következő cikkben elolvashatod, milyen hívatlan vendégek jelenhetnek meg a medencédben, ha nem fordítasz kellő figyelmet és időt a vízkezelésre.

Cookta - 2021.07.01.
Horror-show a jakuzziban, amit csak a vízkezeléssel tudsz elkerülni

Hogyan szennyeződhet folyamatosan a víz a medencében?

Ennek tulajdonképpen két oka is van. Egyrészt a medencében három különböző halmazállapotú közeg (a folyékony víz, a légnemű levegő és a szilárd medencefal) találkozik és lép kölcsönhatásba folyamatosan. A másik ok pedig maga az emberi tényező. Már csupán a testünkön is számtalan hámsejtet, baktériumot és egyéb szennyeződést is bevihetünk a vízbe, nem is beszélve a talpunkra ragadt kavicsokról és a szél által behordott növényi maradványokról, pollenekről. Ennyi zavaró körülmény között pedig, lássuk be, valóságos csoda lenne, ha a víz önmagától tiszta tudna maradni.

Szeretnéd összekötni a kellemeset a hasznossal? Vízkezelés és wellnessélmény egyben? Megoldható, keresd csupán az AquaFinesse vízkezelő szettet a SpaTrendnél!

AquaFinesse vízkezelő szett

AquaFinesse vízkezelő szett
Forrás:
https://www.spatrendshop.hu

Ami a szemnek láthatatlan

Megeshet, hogy szabad szemmel még nem látni semmiféle elváltozást a vízben, de a mikroszkópikus méretű kis vendégek már el is kezdtek munkálkodni a víz alatt.

Amikor a baktérium- és gombatelepek egyvelege egy önfenntartó és folyamatosan növekvő egységet képez, egy olyan jelenség alakul ki, amit már Te is bizonyára jól ismersz, de egyáltalán nem kedvelsz: a biofilm.

Amellett, hogy esztétikailag is kifogásolható látványt nyújt, kimondottan káros is lehet, hiszen nem csupán a medence falán tapad meg, hanem bejut a csövekbe, vezetékekbe is. A kialakulását sokkal célszerűbb megelőzni a megfelelő vízkezelő szerekkel, mint utólag szenvedni az eltűntetésével.

Milyen kórokozók telepedhetnek meg a jakuzzi vizében?

A párás és meleg közeg a legtöbb gombának és baktériumnak ideális szaporodási körülményeket biztosít, éppen ezért nagyon tanácsos megelőzni a megjelenésüket és az elszaporodásukat. 

  • Pseudomonas – megfelelő immunrendszerrel védett felnőttek számára nem kimondottan veszélyes, de elég egy kis rés a pajzson, és máris utat engedtünk a szem-, seb-, húgyúti fertőzéseknek.
  • Legionella – ez a baktérium nagy mennyiségben belélegezve légúti és tüdőproblémákat idézhet elő.

És persze ne feledkezzünk meg arról a rizikofaktorról sem, ha valaki betegen megy a jakuzziba, sokkal könnyebben tudja megfertőzni a többieket, hiszen a meleg, párás közeg ezeknek a kórokozóknak is éppúgy kedvez.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.