Írd be, mit keresel:

Nyugodt és jól táplált baba – Hogyan érhetjük el?

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. Ezzel részben vagy akár egészben is egyet lehet érteni. Én azt tartom ebben a legfontosabbnak, hogy a szervezetünkbe bevitt ételek és italok nagyban hozzájárulnak a testi-lelki egészségünkhöz, boldogságunkhoz, jóllétünkhöz. Fokozottan igaz ez a pici babák esetében is.

Cookta - 2021.07.03.
Nyugodt és jól táplált baba – Hogyan érhetjük el?

Az ő első évükben a tápanyagbevitelnek nagyon sok szempontból kiemelt figyelmet kellene kapnia. Érdemes a szoptatásról vagy a cumisüveges etetésről, a hozzátáplálás körüli kérdésekről időben tájékozódni. Ha számba vesszük a lehetséges buktatókat, sokkal könnyebben tudjuk majd venni az esetlegesen felbukkanó akadályokat. 

Sok tanácsot kapunk

A természet csodálatos ajándéka az anyatejes táplálás. Azonban mind az újszülöttnek, mind pedig a kismamának eleinte kicsit bele kell ebbe jönnie. Új szerep, új kihívások és tennivalók. Sok tanáccsal elláthatják az új családot ezzel kapcsolatban. Vannak szigorú napirendet ajánlók, de vannak, akik szerint az igény szerinti szoptatás a leginkább célravezető. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a nyugodt, kellemes és a kényelmes ellazult pozíció mind a baba, mind pedig a szoptatós kismama számára a leginkább ideális.

Van, hogy a szakértő tanácsok ellenére sem mindig alakulnak jól az első próbálkozások, ám nem szabad könnyen feladni! Ha a nagy megfelelési kényszer szülte feszültség csökken, általában a szoptatás is gördülékenyebben zajlik. Ha mégsem, mindenképp érdemes szoptatási tanácsadóhoz fordulni. 

A babatáplálást segítő okos eszközök

A szoptatás első időszakában nehézséget okozhat a mellbimbó kisebesedése, vagy ha a baba nem tud elegendő tejet szívni, esetleg szájtartási nehézségei vannak, vagy a mellbimbó formája lapos, befelé forduló. Később, a fogak kibújásakor akár már fájdalmas is lehet a szoptatás. Ilyen esetekben nagyon jó szolgálatot tehet egy mellbimbóvédő, mely puha, íztelen, szagtalan szilikonból készül. A pici baba könnyen a szájába tudja venni, vele könnyebb lehet és hosszabb ideig is tarthat a szoptatás.

Van, akinek az erős tejleadó reflex miatt a túlzott tejtermeléssel kell megküzdenie. Ilyen esetekben a tejgyűjtő kagyló jelentheti a megoldást. Alkalmazható a szoptatások között, alatt és az etetés végén, hogy ne menjen kárba az értékes anyatej egyetlen cseppje sem.

A Lindalime cumisüveggel a baba táplálása vagy hozzátáplálása zökkenőmentessé tehető.

A Lindalime cumisüveggel a baba táplálása vagy hozzátáplálása zökkenőmentessé tehető.
Forrás:
https://lindalime.com/collections/etetes

Praktikusan és higiénikusan minden nap

A Lindalime cumisüveggel a baba táplálása vagy hozzátáplálása zökkenőmentessé tehető. A cumi a baba szopóritmusával összhangban nyúlik, így az édesanya mellét imitálja. A hasfájós picik etetéséhez kifejezetten ajánlják, mert a dupla légnyílás miatt a baba levegőmentesen tudja a folyadékot kiszívni. Nincs buborék, kevesebb belül a gond. A Lindalime többfunkciós etetőkanállal pedig kényelmes, higiénikus és praktikus a babák hozzátáplálásának megkezdése vagy a házon kívüli étkezésük megoldása. Pontos lesz az adagolás, az etetés ezzel igazán gyerekjáték.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.