Írd be, mit keresel:

Kisállatokkal a világ körül – avagy utazások a kedvenceinkkel

Mára a háziállatok nem csupán a házőrző vagy az egérfogó szerepét töltik be. Sokkal többek ennél, szinte már családtagok, akik jelen vannak életünk fontosabb pillanatainál is. Miért lenne ez másként akkor az utazásoknál?

Persze vannak gazdik, akik a nyaralás idejére inkább felügyeletet biztosítanak kedvenceiknek, ami a legtöbbeknél érthető is, hiszen nem szeretnék túl nagy stressznek kitenni az állataikat. Azoknak viszont, akik magukkal viszik a kisállatukat az utazásaikra, hasznos tippekkel szolgálhat az alábbi cikk. Lássuk tehát, hogy mire kell odafigyelnünk, ha kisállattal szeretnénk nekiindulni a nagyvilágnak.

Cookta - 2021.08.01.
Kisállatokkal a világ körül – avagy utazások a kedvenceinkkel

Előkészületek

Ahhoz, hogy külföldre mehess a kiskedvenceddel, neki is útlevéllel kell rendelkeznie. Ezt az állatorvosodnál tudod igényelni, aki elvégzi a szükséges vizsgálatokat az utazás előtt, kiállítja az okmányokat, valamint beadja az oltásokat is, amennyiben van bármi, ami még kellhet az utazáshoz. Ezenfelül az Unió jogszabályai előírják, hogy az állat egyértelműen beazonosítható legyen, tehát kötelező a tetoválás vagy mikrochip megléte.

Amennyiben az Unión kívülre szeretnél utazni, jó, ha tudod, hogy visszafelé a schengeni határ átlépésekor a kutyusoknak kötelező egy ellenanyag-titrálási vizsgálat a veszettségre vonatkozóan.

Ezt esetenként hosszadalmas megszerezni, nem árt, ha időben elkezded előkészíteni. Ezenkívül egyes országok az Unión belül is szigorított követelésekkel rendelkezhetnek. Ilyen például Finnország, Málta, az Egyesült Királyság és Írország, akik megkövetelik az állat Echinococcus elleni kezelését maximim 120 órával a határ átlépése előtt.

Szeretnéd, ha az utazás alatt Te is és a kiskedvenced is biztosítva lennétek? Keresd fel az Allianz Hungária weboldalát, és válassz az online utasbiztosítások közül, hogy minden szeretted utazása felhőtlen lehessen!

Lelki felkészülés az útra

Ha régóta nem utaztatok együtt, vagy esetleg ez lesz a kisállatod első utazása, akkor sokat segíthet, ha már előre felkészültök rá. Kezdd el időben hozzászoktatni őt az utazódobozhoz, az autó hangjaihoz. Így majd őt is sokkal kevesebb ismeretlen inger éri, és nyugodtabban tudja átvészelni az utat.

Utazás közben

Az állatoknak is vannak egyéni személyiségjegyeik. Egyesek ingerlékenyebbek, míg mások nyugodtabb típusok. Ha a Te kisállatod is hajlamos arra, hogy felizgassa magát, vagy túlpörögjön az újdonságok miatt, nem árthat, ha valamilyen nyugtató hatású szerrel megkönnyíted az utazását.

Jobb, ha több mindennel készülsz az utazás idejére is. Legyen nálad sebkötöző és széntabletta is, hátha valamilyen váratlan helyzet miatt szükség lesz rájuk. A kedvenc játékokat sem szabad otthon felejteni, hiszen számukra ez egy plusz biztonságérzetet ad, hogy nem vesztek el, velük van egy darabka az otthonukból is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.