Írd be, mit keresel:

Hogyan válasszunk bejárati ajtót családi házba?

Egy családi házon mindig akad valami javítani- vagy cserélnivaló, időnként pedig a nyílászárókat sem árt modernizálni. A bejárati ajtó azonban sokaknak feladja a leckét, hiszen a kínálat hatalmas, ám az ár és a minőség meglehetősen széles skálán mozog. Kiindulásként haladjunk az alábbiak mentén. 

Cookta - 2021.08.02.
Hogyan válasszunk bejárati ajtót családi házba?

Kizárólag kültéri bejárati ajtót vásároljunk

Ez a kritérium elsőre kicsit furcsa lehet, ám ha jobban belegondolunk, a társasházakban is szükség van a lakásoknál bejárati ajtóra, ám itt gyakran nem kintről, hanem egy zárt lépcsőházból nyílnak. Ennek megfelelően léteznek beltérre szánt bejárati ajtók is, amik azonban több ponton is különböznek a kültériektől.

Először is egy kültéri ajtónak általában jobb a hőszigetelése, hiszen sokszor igen nagy a különbség a benti és kinti hőmérséklet közt. Márpedig nem szerencsés, ha egy rosszul szigetelő ajtó miatt télen megnő a fűtésszámla, nyáron pedig nem győzzük hűvösen tartani a házat. 

A másik fontos tulajdonság a hőhídmentesség. Az említett hőmérsékleti kontraszt miatt ugyanis pára képződhet, ami az ajtó belsején lecsapódva korrodáláshoz vezet. A kültéri ajtók viszont általában hőhídmentesek, vagyis nem kell tartani a páralecsapódástól. 

A biztonsági ajtók masszív szerkezettel rendelkeznek, így képesek kivédeni a betörési kísérleteket.

A biztonsági ajtók masszív szerkezettel rendelkeznek, így képesek kivédeni a betörési kísérleteket.
Forrás:
https://nivo.hu/kulteri-biztonsagi-ajto

Ne feledkezzünk meg a biztonságról

Egy szép családi ház mindig hatalmas kísértést jelent a betörők számára, akik alkalomadtán nem restek megpróbálkozni azzal, hogy a távollétünkben bent is körülnézzenek egy kicsit, és magukkal vigyék azt, ami megtetszik nekik. 

A kerítés, a riasztó, a kamera vagy a házőrző kutya nem minden esetben jelent valós védelmet, egy biztonsági ajtó viszont annál inkább! Ezek a nyílászárók masszív szerkezettel rendelkeznek, így képesek kivédeni a betörési kísérleteket akár feszítővassal, fúróval, csákánnyal vagy egyéb célszerszámmal próbálkoznak. 

Mindez a Nívó egyedi bejárati ajtókra is jellemző, melyek nem csak betörésbiztosak, hanem a megrendelő igényei alapján, egyénileg kerülnek legyártásra. A cégnek nem okoz gondot az egyszerű vagy a luxus igények megvalósítása sem, az ajtók ráadásul környezetbarátak, hiszen időtállóságuk miatt hosszú évekig nem kell a cserén gondolkodni.

Passzoljon a kerítéshez és a ház kültéri elemeihez

Családi házak esetén az ingatlan külső megjelenését is tetszés szerint alakíthatjuk, így célszerű figyelmet szentelni annak is, hogy az új bejárati ajtó miképp illeszkedik majd például a kerítéshez, az ablakokhoz, az erkélykorláthoz, esetleg a fal vagy a háztető színéhez.

Persze nem kell mindennek ugyanolyan színűnek lennie, mert az túlzott egyhangúsághoz vezet. Bátran keverjük az egymástól eltérő, mégis harmonizáló árnyalatokat, ugyanakkor legyen ízléses az összkép, például vásároljunk minden nyílászáróból famintásat, vagy a manapság oly trendi antracitszürke színűt. 

Ha pedig csak a bejárati ajtó cseréje van napirenden, akkor érdemes olyan modellt választani, ami megjelenésében igazodik otthonunk már meglévő stílusjegyeihez.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.